Erken emeklilikte sağlık kıstası bu hastalığı olan 10 sene primle emekli oluyor! SGK afişe etti! 1,5 sene kesintisiz maaş alabilirsiniz!
  • Finans 365
  • SGK - SSK - Bağkur
  • Erken emeklilikte sağlık kıstası bu hastalığı olan 10 sene primle emekli oluyor! SGK afişe etti! 1,5 sene kesintisiz maaş alabilirsiniz!

Erken emeklilikte sağlık kıstası bu hastalığı olan 10 sene primle emekli oluyor! SGK afişe etti! 1,5 sene kesintisiz maaş alabilirsiniz!

ABONE OL
9 Şubat 2023 08:27
Erken emeklilikte sağlık kıstası bu hastalığı olan 10 sene primle emekli oluyor! SGK afişe etti! 1,5 sene kesintisiz maaş alabilirsiniz!
1

BEĞENDİM

ABONE OL

SGK afişe etti! 1,5 sene kesintisiz maaş alabilirsiniz! Erken emeklilikte sağlık kıstası bu hastalığı olan 10 sene primle emekli oluyor! Emeklilik yaşının artmasının sonrasında insanlar erkenden nasıl emekli olacaklarını incelemeye başladılar. Kimi çalışanlar erken emekli olmak bağlamında kullanmadığı izin günlerini saydırmaya ya da hamilelik ve askerlik günlerini borçlanmaya çalışırken kimileri ise hastalıkları ile alakalı rapor alıp daha erken bir yaşta emekli olmaya çalışmaktadır. Bazı hastalıklar iş kuvveti kaybına yol açtığından kaynaklı vatandaşların malulen emekli olmasını sağlamaktadır.
Şeker hastalığı gibi süreğen problemler ve insanların hayatını zorlaştıran kanser gibi tedavi zamanı uzun olan hastalıklar erken emekliliğin kapısını açmaktadır. Konu ile alakalı çeşitli bilgi alabilmek isteyenler eksperlerin sosyal medya hesaplarına ulaşabilirler. İşte erken emeklilik konusu ile alakalı ön plana çıkan şartlar!

Erken Emeklilik Şartları

Kişilerin erken emekli olabilmesi bağlamında vatandaşın çalışma gücünün yüzde 60’ını yitirmiş olmalıdır. Kişilerin en az 3 organında arıza olması gerekmektedir. Çalışan vatandaş doğuştan gelen bir engel taşıyorsa bu vatandaşlara da erken emeklilik imkânı verilebilmektedir. Bunu aldığı raporla kanıtlayabilen vatandaşlar emeklilik yaşı gelmeden evvelce işten ayrılabilirler.

Her ne kadar yaş sınırı olmasa da bireylerin belirli bir prim gün miktarını doldurmuş olmaları gerekmektedir. Farklı mesleklere göre prim zamanı değişmekle eş güdümlü genellikle 1800 gün erken emeklilik amacıyla ön koşul olmaktadır. Bunun haricinde birtakım hastalıklarda şahıs çalışmayacağı amacıyla kendine kısa süreli çalışma aylığı da bağlanabilmektedir.

Kanser Hastalarına Maaş

Kişilerin hayatlarını oldukça kötü etkileyen kanser hastalığına da malulen emeklilik başlığı altında geniş bir yer ayrılmıştır. Bu hastalıkla mücadele eden kimselere uzun süreli maaş bağlanabildiği gibi eğer kişi bu hastalıktan dolayı çalışamayacak duruma gelmişse erken emeklide olabilmektedir. Uzun süreli kanser problemiyle uğraşan kimselere en az 12 ay maaş bağlanmakta en fazla 24 ay boyunca kişilere maaş ödemesi devam etmektedir.

Hastalığı tespit edilen kişiler durumlarının ağırlığına göre başvuruda bulunup malul aylığı alabilmektedir. Kanser hastalarında rapor alınması ya da herhangi bir ekstra belge gerekmemektedir. Kişiler doğrudan başvuru yapabilirler.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (1)
  • Hasan

    Kısmi emeklilik yasası ne oldu illakki hastami olacaz yoksa 60 yaşta mezardami emekli olacaz bizimde haklarımız var 99 öncesi eyt çıksın bizde bu ülkenin evlatlarımız 3600 kısmi emeklilik yasası ni bekliyoruzz


HIZLI YORUM YAP