2000 sonrası emekliye maaş farkı kapandı! İntibak yasasında kritik viraj! 2023 intibak çıktı! Bağkur, SSK…
  • Finans 365
  • SGK - SSK - Bağkur
  • 2000 sonrası emekliye maaş farkı kapandı! İntibak yasasında kritik viraj! 2023 intibak çıktı! Bağkur, SSK…

2000 sonrası emekliye maaş farkı kapandı! İntibak yasasında kritik viraj! 2023 intibak çıktı! Bağkur, SSK…

ABONE OL
8 Şubat 2023 22:18
2000 sonrası emekliye maaş farkı kapandı! İntibak yasasında kritik viraj! 2023 intibak çıktı! Bağkur, SSK…
1

BEĞENDİM

ABONE OL

İntibak yasasında kritik viraj! 2023 intibak çıktı! Bağkur, SSK… 2000 sonrası emekliye maaş farkı kapandı! Son dakika haberleri gelmeye başladı 2000 ardından ve evveli arasındaki maaş farkı bundan sonra kapanıyor. Kişiler avantajlı bir hizmet tecrübesi kapsamında ayrıcalıklı bir döngüden yararlanma vasfına erişiyorlar. 2022 senesiyle birlikte gözler Başkan Erdoğan’a çevrilmişti.

İntibak Kesinleşmeye Başladı!

Kişilere gelecek ek ödemelerinin çift maaş kapsamında gerçekleşmesi ekleniyor. Sonuç olarak her yönden vatandaşlar en iyi hizmetlerden fırsatlarla dolu olanaklar dahilinde yararlanma fırsatlarına sahip olabilecekler. Meclise yakın bir vakit dilimi içerisinde yeni yasanın girmesi bekleniyor. Yeni yasanın meclise girmesiyle birlikte resmi gazetede yayınlanması da beklenilen en mühim haberleri arasında bulunuyor.

Meclise girmesi beklenilen yeni yasalarla birlikte intibak formülleri de kesinleşmeye başladı. İntibak formüllerinin kesinleşmeye başlamışıyla birlikte şahıslar ayrıcalıklı bir hizmet olanağından faydalanma fırsatlarına sahip olabilecekler. 2000 ardından emeklilerin maaş olanaklarında da yapılandırmaların oluşturulması böylece ileri de oluşacak olan mağduriyetlerin önüne geçilmesi bekleniyor.

SGK’dan emekli olan yurttaşların maaşları ödemiş oldukları prim gün süresine ve ödenen primin tutarına göre belirlenir. Asgari ücret üzerinden prim ödeyenler taban düzeyde maaş alırken burada bir grup için farklı bir uygulama mevcut.

2000 yılından evvelce emekli olanlar amacıyla maaş hesaplaması 2000 yılından sonra emekli olanlar amacıyla değişik.

Kritik tarih olan 2000 yılından daha evvelce emekli olma hakkı elde eden yurttaşların maaşlarına bir planlama yapılmış ve intibak hakkı eklenmişti. 2000 yılından sonra emekli olanlar amacıyla intibak hakkı senelerce gündeme gelmiş fakat yasalaşmamıştı.

Emekliler konuyu yargıya taşımış ve maaşlara planlama yapılmasını talep etmişlerdi. Fakat bütün yargı yolları denenmiş olmasına karşın planlama çıkmadı.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (8)
  • Şuayip çelik

    Emeklilerin hakkını yemeyin boğazinizda kalır bizim intibak zammı refah payını yediniz bakan uyuma milletin hakkını yemeyin enflasyon ayyuka çıkmış siz hala burnunuzun doğrultusunda gidiyorsunuz bu millet bunu hak etmiyor koltuk davasına herşey mübah sayiyorsunuz haramı helal olarak nerde insanlık

  • Yüksel ceylan

    İkibinonda emekli oldum yatirdigim bağkur onbindokuzyuzgun benim yarim kadar pirim yatıran benden binikiyuz TL fazla alıyor nasıl olacak bu is

  • Hayrettin.urkmez

    Yorum yazdim.

  • Hayrettin.urkmez

    Hakkimizi helal etmiyoruz.23 sene oldu faizinle beraber istiyoruz.Verilen sozler tutulmadi.Bu nasil adalet Allahtan revami.siz soyleyin allah askina yalanmi.23 sene maaslarimizi hep noksan aldik bizlere yazik gunah degilmi.

  • Sarı ibo

    2012 den beri intibak bekliyoruz adalet bunun nersinde

  • Nihal oner

    2000 öncesi emekli maaşıyla sonrası arasında fark var diye 2000 öncesi ssk emeklisine az zam yapıldı aradaki farkı kapatmak için ama bu seferde bizim maaşımız a az zam oldu böylemi eşitlediniz onlara fazla zam oldu bizde pek fark olmadı böylede hiç olmadı onların maaşı fazlasıyla artarken bize çok az zam yapıldı olan bize oldu simdide

  • Osman sivri

    Ben 2 yıl oldu emekli olalı 9380 gün pirimim var aldığım maaş taban 3600 günden emekli olanda benle aynı maaşı alıyor takdiri size bırakıyorum yazık bana bunu birisi açıklasın nasıl adalet bu

  • Şuayip çelik

    Ben SSK emeklisiyim bizim hakkımızı yediniz intibak zammı refah payını yediniz bizim hakkımızı verin


HIZLI YORUM YAP