O şartları sağlayan kadınlara belediye, muhtar ve bakanlıklardan yardım boca edilecek! Şimdi bakın

O şartları sağlayan kadınlara belediye, muhtar ve bakanlıklardan yardım boca edilecek! Şimdi bakın

ABONE OL
10 Şubat 2023 22:36
O şartları sağlayan kadınlara belediye, muhtar ve bakanlıklardan yardım boca edilecek! Şimdi bakın
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Şimdi bakın… O şartları sağlayan kadınlara belediye, muhtar ve bakanlıklardan yardım boca edilecek! Herhangi bir güvence ve geliri olmayan bayanlara pek çok destek sağlanmaya devam ediyor. Boşanmış kadınlar bağlamında sağlanan pek çok destek yer alır iken vatandaşlar detayları incelemeye devam ediyor. Peki dul yardım müracaat nasıl yapılır? Boşanmış, dul yardım müracaatı nereden yapılır? Boşanmış kadınların parasal anlamda bir geliri yoksa çocukları ile geçimlerini sağlayabilmeleri amacıyla pek çok destek ödemesi devam ediyor. Vatandaşlar kış aylarının gelmesinin sonrasında yardım müracaatlarını incelemeye devam eder iken vatandaşlar bu destek ödemelerinin nereden yapıldığını son derece merak ediyor. Boşanan kadınlar boşanma sırasında nafaka talep eder iken bu noktada devlet desteği bulunmamaktadır.

Kadınlara Sağlanan Yardımlar!

E-Devlet üzerinden oluşturulan yardımlar eşi ölmüş bayanlar amacıyla sağlanmaktadır. Eşinden boşanan bayanlar rastgele bir devlet desteğinden yararlanamaz. Bunun yanı sıra boşanmış bayan olarak değil ama dar gelirli bir vatandaş olarak bireylerin yararlanabileceği ve müracaatta bulunabileceği yardımlar şu şekilde yer almaktadır;

Dul maaşı

Çocuk yardımı

Sağlık yardımı

Fatura yardımı

Yakacak yardımı

Eşya yardımı

Giyim yardımı

Gıda ve erzak yardımı

Boşanmış Kadınlar Yardım İçin Hangi Kurumlara Başvuruda Bulunabilir?

Boşanmış bayanlara sağlanan bir yardım devlet doğrultusundan sağlanmazken birtakım kurum ve kuruluşlar boşanmış bayanlara desteklerde bulunabilmektedir.

Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı,

Aile Mahkemesi ya da Asliye Hukuk Mahkemesi

Mor Çatı Derneği

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı

Belediyeler

Muhtarlıklar

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP