150 bini devletten 26.600 bini sizden! Bakanlık TC kimlik ile başvurana prefabrik ev yardımı yapıyor!

150 bini devletten 26.600 bini sizden! Bakanlık TC kimlik ile başvurana prefabrik ev yardımı yapıyor!

ABONE OL
11 Şubat 2023 01:23
150 bini devletten 26.600 bini sizden! Bakanlık TC kimlik ile başvurana prefabrik ev yardımı yapıyor!
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Bakanlık TC kimlik ile başvurana prefabrik ev yardımı yapıyor! 150 bini devletten 26.600 bini sizden! Bu yıl Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bağlamında dar gelirli vatandaşlara oluşturulan sosyal yardımların adedi bir hayli artmaya başladı. Durum bu şekilde olunca da vatandaşlar doğrultusundan bu yardımların içerikleri son derece merak edilmeye başlandı. Genellikle de Bakanlık doğrultusundan oluşturulan yardımlardan kimlerin yarar sağlayabileceği gibi konular son derece merak edildi. Bununla eş güdümlü yayınlanan bu yardımlardan en çok prefabrik ev yardımları ilgi çekmeye başladı. Yeteri miktarda bütçesi olmayan vatandaşlar devletten destek alabiliyor. Bu konuda çeşitli açıklamalar yapılması söz konusu. Bu evlerin yapılması için arsanın sahibi olmanız ve maddi durumunuzun da ev yapmaya uygun olmaması gerekmektedir.

Yardımlar Nasıl Belirleniyor?

Prefabrik ev yaptırmak isteyen vatandaşların devletin destek paketi hakkında bilgi almak istemektedir. Bakanlığın yaptığı destek ödemeleri arsanın ebatlarına göre değişiklik göstermektedir. Yaptırılmak istenen evin boyutu da ödenen destek rakamlarını etkilemektedir. Yaptırılacak evlerin tüm maliyetinde devlet yardımı alınmayabilmektedir.

Şartlara uygun vatandaşların maliyetlerinin yüzde 35’i bakanlık tarafından karşılanıyor. Vatandaşlarda aranan başlıca şartlar ise şunlardır:

· Yardıma muhtaç olmak,

· Halihazırda barınılan evin bakımsız, eski kötü koşullara sahip olması,

· Aylık hane gelirinin kişi başı 800 lirayı geçmemesi istenmektedir.

· Evin kurulacağı arsada hisseli tapuya sahip olunmalıdır.

· Vatandaşlar kendilerine ait olmayan arsalar üzerine prefabrik kurulumu yaptıramamaktadır.

Şartlara uygun olan tüm vatandaşlar ekonomik destek paketine başvurularını iletebilirler. Müracaatınızı ilettikten sonra başvuruya uygun olup olmadığınızı öğrenebilirsiniz. Şartlara uyan vatandaşlara 150 bin TL’ye kadar nakdi destek ödemesi yapılabiliyor. Bu evlere sahip olabilmek için yapılması gerekenlerle ilgili araştırma yapmanız ve başvuru yapmanız uygun olacaktır.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (9)
  • İlyasdilekoglu57262075666

    Purafil ev almakistiyon evim yıkılıyor

  • İlyasdilekoglu

    Purafil evkurrmak isyiyon yerim var tepulu

  • Gökhan

    Dalga geçiyorlar kesin 800 TL hane kişi başı 4 kişi olsa 3200 olması lazım.birde şartlara uygun kişilerin maliyetlerin %35 bakanlık karşılayacak yazıyor.bu şartlarda olup %75 katılacak olan varmidir.Kesin dalga geçiyorlar.

  • Sait acar

    Engelli uncelik ti suzde adam emekli 2 yerde evi var adam zengin konut ona çıktı ama engelliye çıkmadı neye inanalım artık size

  • İrfan AYDIN

    800 tl aylik gelirle 26 bin nasıl yatırılacak?Matematik okudular mi ki?

  • Cengiz gezer

    Ben prefabrik ev yapmak istiyorum

  • AYHAN kapdan

    Sakarya buyurun soyadım

  • AYHAN

    Yorum yazın diyonız yazıyoz. Netice sıfır hayırmısınız

  • AYHAN

    Burdada deprem oldu evsiz kaldık birdahımı olsa genede torpillilere ev arsa yardım gider sakarya Ayhan kapdan engelli %55


HIZLI YORUM YAP