İŞKUR MEB bünyesinde çok sayıda TYP alımını başlattı! 18’den 55’e müjde geliyor! En az 8.506 TL maaşla…

İŞKUR MEB bünyesinde çok sayıda TYP alımını başlattı! 18’den 55’e müjde geliyor! En az 8.506 TL maaşla…

ABONE OL
12 Şubat 2023 00:21
İŞKUR MEB bünyesinde çok sayıda TYP alımını başlattı! 18’den 55’e müjde geliyor! En az 8.506 TL maaşla…
1

BEĞENDİM

ABONE OL

İŞKUR MEB bünyesinde çok sayıda TYP alımını başlattı! 18’den 55’e müjde geliyor! En az 8.506 TL maaşla iş kapısı aralandı. İşkur bünyesinde başlatılan TYP personel alımları başlatıldı. TYP personel alımı için hangi illerde, kaç kişilik kontenjan açıldı ve başvuru şartlarını haberin devamında anlattık. Toplum yararına programlar olarak geçen temizlik ve güvenlik personelleri geçtiğimiz aylarda işe alımları yakından takip ettiler. İşte detaylar.

TYP Başvuru Şartları

Personel alımı 3 farklı kategori ile yapılacak. 2 gruba ayrılacak olan başvuru sahipleri, işe alımın hangi yöntemle yapılacağını Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından verilecek olan kararla öğrenebilecekler. Kategoriler ise şöyle: Noter kurası, liste yöntemi ve %20 liste, %80 kura yöntemi.
1.Grup İstihdamında güçlük çeken kadınlar, engelliler, eski hükümlüler ve 35 yaş üstü bireyler.
2. Grup 18 yaşını doldurmuş olmak, maluluk ve emekli aylığı almıyor olmak ve kuruma kayıtlı işsiz olmak.
Gruplar arasında herhangi bir ayrıcalık veya öncelik sıralaması bulunmuyor. TYP personel başvuruları sırayla 1.gruptan belirlenip diğer adayların ise 2.gruptan seçileceği belirtildi.

TYP Alımı Hangi İllerde Yapılacak ve Kaç Kontenjan Açıldı?

TYP personel istihdamı öncelikle sınırlı illerde açıldı. Alımın yapıldığı iller ise Denizli, Diyarbakır, Aksaray, Gümüşhane, Artvin, Uşak, Erzurum, Yozgat, Karaman, Yalova, Muş, Ardahan, Ankara, Bingöl, Mersin, Hatay, Balıkesir, Malatya, Sinop, Niğde, Kars, Amasya, Kırşehir, Kastamonu, Kahramanmaraş olarak belirlendi. TYP personel kontenjanı ise ilere göre 200 ve 1000 kişi arasında değişmekte.

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (1)
  • Şuayip çelik

    Emeklilerin hakkını yemeyin enflasyon ayyuka çıkmış siz hala burnunuzun doğrultusunda gidiyorsunuz intibak zammı refah payını verin milleti zor duruma sokmayın bunu duy bakan


HIZLI YORUM YAP