Az önce belli oldu! Kimlik ve faturanızla PTT’ye başvurun! Ödeme desteği veriliyor: Hesaplara yatacak

Az önce belli oldu! Kimlik ve faturanızla PTT’ye başvurun! Ödeme desteği veriliyor: Hesaplara yatacak

ABONE OL
13 Şubat 2023 15:39
Az önce belli oldu! Kimlik ve faturanızla PTT’ye başvurun! Ödeme desteği veriliyor: Hesaplara yatacak
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Ödeme desteği veriliyor: Hesaplara yatacak… Kimlik ve faturanızla PTT’ye başvurun! Az önce belli oldu! Vatandaşlar içinde bulundukları kriz dolayısıyla birçok ihtiyaçlarını tam olarak karşılamakta sıkıntı yaşamaktadır. Bu kişilerin yaşamlarını devam ettirebilmeleri için desteğe ihtiyaçları bulunmaktadır. Bu destekler elektrik desteği, doğalgaz desteği olarak sunulmaktadır. Bu konuda ihtiyaç durumunda olanlar için yapılacak olan başvurular çok kolay şekilde yapılmaktadır. İşte PTT’den alınacak olan bu yardımların detayları…

PTT doğal gaz destek ödemesi ne kadar yapılıyor?

Birçok kişi kış aylarında ısınmak üzere doğalgaz kullanıyor. Bu konuda doğalgaza gelen zamlar da düşünüldüğü zaman bazı ailelerin yardıma ihtiyacı olduğunu söylemek mümkün olmaktadır. Elektrik ve doğalgaza zam geldikçe ısınma ve konforlu bir yaşama ulaşma konusunda aileler sıkıntı çekmeye başlamıştır. Bu sebeple devlet zor durumda olan ailelere doğalgaz desteği vermektedir. Bu destekler 2023 yılında artarak 2.750 TL olarak ödenmektedir. Bu miktar farklı şehirlerde farklı oranlarda yapılmaktadır. Bu miktarlar soğuk olan şehirlerde çok daha yüksek olarak yapılmaktadır.

Bu ödemeleri alabilmek için öncelikle TC vatandaşı olmak gerekmektedir. Yapılacak olan e-devlet üzerinden yapılabilmektedir. Başvuruda bulunacak olan kişilerin doğalgaz kullanılan bölgede yaşıyor olması gerekmektedir. İkamet adresinde ön ödemeli veya faturalı sayaca bağlı aboneliğin yer alması ve mesken aboneliğe ait olması istenmektedir.

PTT Destek Ödemesi Aranan Şartlar

Bu destek ödemelerinden yararlanmak isteyen vatandaşların bazı şartlara haiz olması gerekiyor. Bu şartlar ise şöyle paylaşıldı:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

E-devlet sistemi üzerinden destek programına başvuruda bulunmak,

Doğalgaz arzı bulunan ilçe ya da beldede ikamet etmek,

İkamet adresinin ön ödemeli ya da faturalı bir sayaca bağlı bulunan doğalgaz aboneliğinin bulunması,

Ödenecek faturasının mesken abone grubuna ait olması,

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıfları tarafından hak sahibi olarak belirlenmesi

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP