Emekliye Mart ayında 1.000 TL seyyanen zam ve 2000 sonrası için intibak yasası gelecek mi?

Emekliye Mart ayında 1.000 TL seyyanen zam ve 2000 sonrası için intibak yasası gelecek mi?

ABONE OL
15 Şubat 2023 09:19
Emekliye Mart ayında 1.000 TL seyyanen zam ve 2000 sonrası için intibak yasası gelecek mi?
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Emekliler Mart ayında seyyanen zam ve intibak yasasını merak ediyor. SGK-SSK ya da Bağkur’lu olan emekliler amacıyla intibak ile eş güdümlü 2023 amacıyla 1000 TL seyyanen zam müjdesi gelmeye devam ediyor. Emekliler amacıyla 2023 Mart ayı zam piyangosu ile ilgili merak edilen detaylara bağlı olarak Türkiye Emekliler Dernek Genel Başkanı Kazım Ergün, “Kamuoyunun merakla beklediği EYT düzenlemesinin, 2000 senesinden sonra emekli olanların aylıklarını yükseltecek intibak düzenlemesiyle taçlandırılmasını bekliyoruz” dedi.

Emekliye Seyyanen Zam Nasıl Yansıyacak

Emekliler bağlamında verdiği zam meşru düzenlemeyle birlikte yapılabilecek. 2000 senesinden ardından emekli olanlar amacıyla intibak hususu çok evvelce

Anayasa Mahkemesine gitmişti. Yüksek Mahkeme de bu düzenlemenin yapılması amacıyla meclisten gerekliliğini söylemiştir.
2000 senesi ve ardından emekli olan herkes intibak yasasının kabul edilmesi halinde bu yardımdan yararlanabilecek. Genellikle yaşa takılanlar amacıyla de EYT düzenlemesiyle birlikte Mayıs ayından itibaren emekli olması beklenirken bu işlemden sonra da çıkarılacak olan intibak yasası onları da kapsayacak. İntibak yasası ile eş güdümlü bütün emeklilerin maaşları da tekrar hesaplanacak.

TÜED doğrultusundan intibak düzenlemesi çıkarılıp emekli olunan tarihe bakılmaksızın prim kazancı ya da prim gün adedi eşitlenerek hesaplanması bekleniyor buna bağlı olarak EYT düzenlemesi oluşturulan vatandaşlar da bu yasa kapsamında olabilecek.

İntibak Yasası Gelecek Mi?

Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün, intibak yasasını 10 yıldır beklediklerini hatırlattı. Meclis’in gündem maddeleri arasına girmesi gerekliliğine vurgu yapan Ergün, ’10 yıldır intibak sorununun çözülmesini bekliyoruz. 2000 yılından önce emekli olanları kapsayan İntibak Yasası, 2012’de çıkmıştı, ödemeler de 2013’te yapılmıştı.’ dedi.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP