DOLAR

32,3400

-0.07%
EURO

34,8790

0.06%
ALTIN(gr)

2.392,77

-0,15%
BİST 100

%
Ev sahibi olmak isteyenlere iki yeni bomba! Konutta KDV indirimi beklenirken TOKİ sıfır faizli konut kredisi müjdesi!
  • Finans 365
  • Gündem
  • Ev sahibi olmak isteyenlere iki yeni bomba! Konutta KDV indirimi beklenirken TOKİ sıfır faizli konut kredisi müjdesi!

Ev sahibi olmak isteyenlere iki yeni bomba! Konutta KDV indirimi beklenirken TOKİ sıfır faizli konut kredisi müjdesi!

ABONE OL
17 Şubat 2023 16:34
Ev sahibi olmak isteyenlere iki yeni bomba! Konutta KDV indirimi beklenirken TOKİ sıfır faizli konut kredisi müjdesi!
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Konutta KDV indirimi beklenirken TOKİ sıfır faizli konut kredisi müjdesi! Ev sahibi olmak isteyenlere iki yeni bomba! Milyonlarca vatandaşın gözü TOKİ konutlarında! Ev sahibi olmak isteyenlerin sıfır faiz ile yararlanabileceği konut kredi başvuruları merakla araştırılıyor. Ziraat Bankası ve Halk Bankası’na konut kredisi için başvurulabiliyor. Bu kişilerin TOKİ’den alacakları ev için gerekli şartların yerine getirilmesi istenmektedir. Bu başvuruların yapılması ile maddi olarak durumu çok iyi olmayana ailelerin ev sahibi olma imkanı bulunmaktadır.

SGK ‘dan alınan hak belgesi ile başvurular sağlanmakta. İnternetten e-devlet üzerinden de başvuralar sağlanmakta. Her ay alınan düzenli maaştan 4/1 oranında kesinti ile ödemeler gerçekleşiyor. Kredinin onayının ardından bir defa olmak üzere yüzde bir oranında masraf ödemesi kesilmektedir. Bu işlemlerin sonunda kredi verilmektedir.

Konut Fiyatlarına KDV İndirimi Gelecek Mi?

KDV indiriminin uygulanmaya başlamasının sonrasında kapsamın genişleyip genişlemeyeceği merak edilmeye başladı. Ortaya atılan son iddialara göre epey zamandır durgunluk yaşam sürdüren konut piyasalarını da canlandırmak hedefiyle konutta KDV indirimlerinin gerçekleşebileceği aktarıldı.

TOKİ başta olmak üzere birçok kamu ve özel banka tarafından konut kredilerinde avantajlı oranlar ve kampanyalar duyurulmaya devam ediyor. 241 bin liraya kadar yüzde sıfır faizle kredi vermeye hazırlanan TOKİ, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) üzerinden hak sahibi olduğuna dair belge ile Ziraat Bankası üzerinden finansmanların temin edilmesini sağlayacak.

Özellikle dar gelirli ailelerin ev sahibi olmasını sağlayan TOKİ, uygun geri ödeme seçenekleri, faizsiz veya düşük faiz avantajları ile uygun fiyatları ile vatandaşların 2023 yılında da rahatça ev sahibi olmasını sağlamayı hedefliyor.

Söz konusu faizsiz konut kredisi avantajlarından TOKİ aracılığıyla yararlanmak için vatandaşların belirli şartları da sağlamaları istenmektedir. Söz konusu şartları sağlayanlar uygun konut finansmanı seçeneklerinden yararlanabileceklerdir.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP