Gençlere mest eden müjde! Aylık 18.000 TL’den fazla destek verilecek! Tek şart: 18-26 yaş arasında olmak

Gençlere mest eden müjde! Aylık 18.000 TL’den fazla destek verilecek! Tek şart: 18-26 yaş arasında olmak

ABONE OL
17 Şubat 2023 20:31
Gençlere mest eden müjde! Aylık 18.000 TL’den fazla destek verilecek! Tek şart: 18-26 yaş arasında olmak
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Tek şart: 18-26 yaş arasında olmak. Gençlere mest eden müjde! Aylık 18.000 TL’den fazla destek verilecek! Günümüzde gençler genel olarak iş alanlarında girişimcilik fikirlerini yapmak istiyorlar. Özelliklede son senelerde gençler amacıyla kendi iş fikirlerinde çalışmak son derece değerlidir. Ancak gençler genel olarak girişimcilik fikirlerini parasal olanaksızlar sebebi ile gerçekleştiremiyorlar. Bu yüzden de devlet genç girişimcilik desteğini sunmaktadır. Gençlerin istedikleri meydana gelmesine destek olunması amacıyla gençlere özel girişimcilik desteği olanağı sağlanıyor. Peki, bu ayrıcalıklı desteğe sahip olmak amacıyla hangi şartlara sahip olmak gerekiyor? İşte detaylar!

Genç Girişimcilere Özel Destek Şartları

Genel olarak günümüzde genç girişimcilik desteğinden yararlanmak için bazı şartların yerine getirilmesi gerekiyor. Yerine getirilmesi istenilen şartlar ise şunlardır;

– 18 yaşından büyük henüz 29 yaşını doldurmamış olmak

– Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak

– 2018 yılının haziran ayından sonra ilk SGK başlamış olması

– Girişimcilik fikrine sahip olmak

– Anonim ya da limited şirketi çeşitlerinde yer almamak

– Resmi olarak ilk kez girişimcilik uygulamasını sağlamak

Özellikle genç girişimcilerin desteklenmesine yönelik çalışmaların son zamanlarda artarak devam ettiği biliniyor. Bu kapsamda genç girişimcilere özek çok sayıda farklı fırsattan söz etmek de mümkün olmaktadır. Peki, gençler girişimci desteklerine sahip olmak için nasıl başvuruda bulunacaklar? İşte detaylar!

Genç Girişimciler Desteklere Nasıl Başvuracak?

Gençler için genç girişimcilik desteği günümüzde ideal bir olanaktır. Hayaller sadece hayal olarak kalmıyor; gerçekleşmesi için çalışmalar sağlanmaktadır. Gençlerin; genç girişimcilik desteğinden yararlanması için başvuru işlemlerinin sağlanması gerekir. Başvuru süreci ise şu aşamalar ile sağlanıyor;

– Vergi dairesine dilekçe yazmak

– Vergi dairesi için yazılan dilekçeyi resmi makamlara iletmek

– Dilekçe için olumlu sonuç almak

– Dilekçe için alınan olumlu sonucun SGK tarafına iletmek

Bu işlemlerden sonra genç girişimcilik için destek alınabilir. Gerekli koşulların sağlanması ile gençlerin hayallerinde iş olanakları hazır haline geliyor. Böylece ülke ekonomisi daha kısa sürede gelişim sağlayacaktır. Gençler için ideal iş fikirleri arasında sıklıkla genç girişimcilik fikri yer almaya başladı. Böylece özellikle girişimci ruha sahip olan gençlerin desteklenmesi amaçlanıyor!

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP