EYT iptal edilse de olur! Erken emeklilik hayali kuranlara haber SGK’dan geldi! Bu kişiler 72 ay erken emekli olabilir!
  • Finans 365
  • SGK - SSK - Bağkur
  • EYT iptal edilse de olur! Erken emeklilik hayali kuranlara haber SGK’dan geldi! Bu kişiler 72 ay erken emekli olabilir!

EYT iptal edilse de olur! Erken emeklilik hayali kuranlara haber SGK’dan geldi! Bu kişiler 72 ay erken emekli olabilir!

ABONE OL
19 Şubat 2023 14:07
EYT iptal edilse de olur! Erken emeklilik hayali kuranlara haber SGK’dan geldi! Bu kişiler 72 ay erken emekli olabilir!
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Bu kişiler 72 ay erken emekli olabilir! EYT iptal edilse de olur! Erken emeklilik hayali kuranlara haber SGK’dan geldi! Emeklilik konusunda sıkıntı yaşayan ve bu sıkıntılar kapsamında dikkatli ve şekilde haberleri takip eden kişiler için erken emeklilik fırsatlarının gerçekleştirildiği ve bu fırsatlardan yararlanılması gerektiği bilinerek işlemlerin de bu şekilde gerçekleştirilmesine önemli olunması da görülüyor. Özenli bir şekilde yapılacak olan işlemler sonrasında herhangi bir sorun meydana gelmeden yapılacak olan düzenlemelere karşılık olarak işlemlerin tamamlanmasının önemli olduğu vurgulanıyor. Bu düzenlemelerle EYT sorunu yaşayan kişilerin sorunlarının çözümü gerçekleştirilerek yardımcı olun da olabiliyor ve bu kapsamda yardımların yapılacağı da vurgulanıyor.

Erken Emeklilik İmkanı

Milyonlarca çalışan özelinde gündemde olan erken emeklilik hususu gündemde olan hususlar arasında yer aldı. Nasıl erkenden emekli olabilecekleri hususu ile alakalı inceleme yapan çalışanlar amacıyla oluşturulan açıklama resmen bir umut oldu. Konu ile alakalı açıklama yaklaştığını öğrenen vatandaşlar anında detayları incelemeye başladı. Peki nasıl 6 sene daha erken emekli olunabilir?

Kadın Çalışanlar İçin Erken Emekli Olma İmkanı

Özellikle de bayan çalışanların merak ettiği erken emeklilik ile alakalı SGK özelinde yeni bir açıklama gündeme geldi. Gündeme gelen husus ile alakalı oluşturulan bildirimde doğum borçlanması vasıtası ile bayanların 6 sene daha erken emekli olabilecekleri öğrenildi. Senelerdir hem ailesi ile ilgilenen hem de çalışan bayanlar amacıyla müjdeli denebilecek bu açıklama ardından ise çalışan ve emekli olmak amacıyla gün sayan bayanlar husus ile alakalı detayları da merak etti. Peki doğum borçlanması ile nasıl erken emekli olunabilir?

Doğum Borçlanması İle Nasıl Erken Emekli Olunabilir?

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan açıklamaya göre doğum borçlanması yapabilecek olan kişiler şu şekilde açıklandı; “Sigortalı kadının doğumdan sonraki sekiz haftalık, çoğul gebelik halinde ise on haftalık süreleri, doğuma üç hafta kalıncaya kadar çalışması halinde, doğum sonrası istirahat süresine eklenen süre dahil toplam istirahat süresi ile birlikte toplam iki yıllık süre borçlanılabilir.”

Bu açıklama ile birlikte çalışan pek çok kadın için erken emeklilik umudu doğdu. 6 yıl daha erken emekli olmak isteyen kadınlar için SGK tarafından bu imkan tanındı.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (7)
  • Mehmet

    Tuzu kuru olanlar 72 ay sizde hak ettiğiniz maaşlarınızı almayın o zaman

  • Mutlu

    Valla isterlerse iptal etsinler kendi kendilerinin sonlarını getirirler millet dört gözle bekliyor iptal olursa sandıkta da onlar iptal olur biter

  • Çiçek

    Kazanılan hakkı kimse gaps edemez haddinizi bilin eyt kazanılmış haktır

  • Çiçek

    Sizler kimsiniz ? Hükümet ağzından çıkardığı sözleri başka bir organından veriyor? Kalektersizligin lüzumu yok eyt hakkını istemeyen gitsin ssk ya hakkından feragat etsin bizlerin adına siz kalekter yoksunları karar veremezsiniz haddinizi bilin

  • Atifsemih

    Kimin hakkını kimden aliyosunuz habere bak verilmiş sözden mi vaz gecilcek

    • Mutlu

      Biraz zor vazgeçerler başlarına gelecekleri çok iyi biliyorlar bu kez yemez vazgeçilmez ama bizide süründürecekler öyle görünüyor

  • Mustafa

    YAHU KİM BÖYLE LAFLAR SOKUYOR ORTAYA İNSANIN CANINI SIKMASINLAR HERGÜN BİR BAHANELER UYDURMASINLAR YETER ARTIK İNSANLARI İYİCE ÇİLEDEN CIKARTIYORSUNUZ


HIZLI YORUM YAP