İBB Sen Oku Diye Başvurusu Nasıl Yapılır? Kimlere Verilir? Ne Zaman Yatacak?

İBB Sen Oku Diye Başvurusu Nasıl Yapılır? Kimlere Verilir? Ne Zaman Yatacak?

ABONE OL
20 Şubat 2023 20:58
İBB Sen Oku Diye Başvurusu Nasıl Yapılır? Kimlere Verilir? Ne Zaman Yatacak?
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Maddi zorluklar ile çocuklarını okutmaya çalışan veliler için öğrencilere destek amacı ile İBB tarafından gerçekleştirilen Sen Oku Diye ne zaman yatacak? Her sene okulların açılması ile başvuruları da başlayan ve belediye tarafından sağlanan bu yardım 2023 yılı için 13 Eylül’ de başlayacaktır. Bu anlamda başvuru yapan velilerin, formları değerlendirilecek ve uygun bulunduğu takdirde başvuru sonrası iki haftalık süreçte 500 TL yardım, formda belirtilen IBAN üzerinden ulaştırılacaktır.

Başvurunun kabul edilmesi için de gerekli koşullar sağlanmalıdır. Bu kapsamda 5 yaşının üzerinde olan, İstanbul’ da ikamet edip TC vatandaşı olan ve devlet kurumlarında öğrenim gören şehit çocukları, yetim ve öksüz çocuklar ile birlikte engelli çocuklar için de bu yardım sağlanmaktadır.

Sen Oku Diye Başvuru Adımları

Yardımdan faydalanmak için her sene başvurunun yenilenmesi gerekmektedir. Bu anlamda internet sitesi üzerinden Sen Oku Diye İBB İstanbul başvuru formu doldurularak, belediye tarafından incelenmesini beklemek yeterli olacaktır.

Bunun için arama ekranına ‘İBB Sen Oku Diye’ yazdıktan sonra karşınıza çıkan belediyenin sayfasına girerek ‘ yeni başvuru yap’ seçeneğine tıklamanız gerekmektedir. Ardından açılan ekranda sizlerden talep edilen tüm bilgileri girerek Sen Oku Diye başvurusunu tamamlayabilirsiniz. Ardından yapmanız gereken belediye tarafından sonuç için sizlere gönderilecek olan SMS’ i beklemek olacaktır.

finans365.com özel içerik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP