DOLAR

32,3400

-0.07%
EURO

34,8790

0.06%
ALTIN(gr)

2.392,77

-0,15%
BİST 100

%
Tapusu olup, bunu yapmayanlar bin pişman olur! pişman olacak! Az önce açıklandı! Eviniz elden gidebilir
  • Finans 365
  • Gündem
  • Tapusu olup, bunu yapmayanlar bin pişman olur! pişman olacak! Az önce açıklandı! Eviniz elden gidebilir

Tapusu olup, bunu yapmayanlar bin pişman olur! pişman olacak! Az önce açıklandı! Eviniz elden gidebilir

ABONE OL
23 Şubat 2023 20:08
Tapusu olup, bunu yapmayanlar bin pişman olur! pişman olacak! Az önce açıklandı! Eviniz elden gidebilir
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Az önce kritik tapu uyarısı geldi! Tapusu olup, bunu yapmayanlar bin pişman olur! pişman olacak! Tapu işlemleri, Türkiye’de Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından yürütülmektedir. Tapu işlemleri yapmak için öncelikle bir mülk satın almanız veya bir mülk devir almanız gerekir. Bu işlemler için tapu sicil müdürlüklerine gitmeniz gerekmektedir. Tapu işlemleri yaparken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. Öncelikle, tapu senedinde yer alan bilgilerin doğru olması önemlidir. Tapu senedinde yer alan bilgilerin doğru olmaması durumunda, tapu işlemleri sırasında problemler yaşanabilir.

Bu anlamda tapunuz varsa bu haberi mutlaka okumalısınız! Çünkü Tapu Kadastro Genel Müdüründen çok önemli bir uyarı geldi! Özellikle tapusu bulunduğu halde e-devlet tapu üzerinden SMS kaydı yaptırmayanların dikkatli olması gerekiyor. İşte tapu sahipleri için oldukça önemli olan bu konunun ayrıntıları!
Bilindiği üzere e-devlet sistemi aracılığıyla artık pek çok işlem çok daha pratik bir şekilde yapılmaya başladı. Yapılan son düzenlemelerden birisi de tapu sahiplerini yakından ilgilendiriyor. Şayet e-devlet tapu SMS sistemine herhangi bir şekilde kayıt olmadıysanız; habersiz bir şekilde tapu devri sorunu sizi bekliyor denmektir.

Dolandırıcılara Dikkat! 

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü görevini üstlenen Zeki Adlı e-devlet tapu sistemi SMS sistemine dair önemli bilgiler verdi. Tapusu olanların mutlaka dikkatli davranması gerekliğini ifade eden Adlı’dan kritik bir uyarı da geldi. Dolandırıcıların son zamanlarda özellikle gurbetçi ve yaşlı vatandaşların tapularına dair araştırma içerisinde yer almaları, birtakım riskleri de beraberinde getiriyor. Bundan dolayı vatandaşların bir an önce e-devlet SMS sistemine dahil olmaları gerekiyor.

Günümüz itibariyle ev ya da arsa dolandırıcılarının sayısının oldukça fazla olduğu biliniyor. Bu durum genellikle satış aşamasında sıklıkla karşımıza çıksa da kimi zaman dolandırıcılar, ayrıntılı araştırmalar yaptıktan sonra işlemler de yapabiliyor. Bu konuya dikkat çeken Tapu ve Kadastro Genel Müdürü; vatandaşların dolandırıcılara karşı kendi önlemlerini almaları gerektiğini de ifade etti.

Dikkat Eviniz Ya Da Arsanız Habersizce Satılmış Olabilir!

Son zamanlarda dolandırıcılar özellikle yaşlı vatandaşlarla gurbetçi vatandaşların evlerini ya da arsalarını habersizce satabiliyor. Gayrimenkul fiyatlarının artış göstermesine paralel olarak bu alanda dolandırıcıların da sayısında ciddi oranda bir artış gözlendi.

Özellikle sahte evrak düzenleyen dolandırıcılar mülk sahibi olanların haberi olmadan, arazileri ya da evleri satabiliyor. Şayet siz de haberiniz olmadan evinizin ya da arsanızın elinizden çıkmasını istemiyorsanız, buna dair önlem alabilirsiniz. Özellikle e-devlet tapu SMS Kaydı işlemi sayesinde dolandırıcıların sizden habersiz bir şekilde gayrimenkulünüzü satmasına da engel olabilirsiniz!

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (4)
  • Özkan

    Devlet güvencesi yoksa tapu niye verilir? Böyle saçmalık olurmu? Dolandırıcılık olursa devlet bana malımı vermek zorunda! Ben vergi ödüyüm, malım satılsın! Ne güzel Dünya.. Tapu işlemi yapan kimlerse bedelini ödesin. Muz Cumhurriyeti mi yönetiyor ülkeyi?

  • Süleyman

    Ben sesimi duyuramıyorum duyursam bile dinlenilmiyor kaale almıyorlar uyarımı ‘ nasıl anlarsanız anlayın Ey Türkiye Cumhuriyeti devleti veya ak parti Hükümeti veya tbmm ha bu arada devlet çoğalmış hangisine sesimizi duyurmaya kalksak birileri güzel birşeyler yapmaya çalışıyor birileride engel olmaya bariyer koymaya kalkıyor BAKINIZ benim sözümü dikkate alın eğer şu ALLAHIN MÜLKÜNDE güvenli istikrar huzur içinde yaşamak istiyorsanız önce VİCDAN ADALET İMAN KISMINA ÇOK DİKKAT EDİLMESİ GEREKİYOR ve sakın deccale ve deccalin taraflarına karşı bizi yem etmeye kalkmayın yoksa DEVLET VE MİLLET ÇOK BÜYÜK ZARAR GÖRÜR bana tam 2005 den bu yana ekonomik yaptırım uygulanıyor gerekçe İMAN VE ALLAH’IN YOLUNDAN GİTMEM ben siyaseti sevmem siyasetten hoşlanmam siyaset bir araçtır SİYASET VATAN TOPRAĞINDA YAŞAYAN BÜTÜN VATANDAŞLARIN SIKINTISINI GİDERMEK VE İŞ EKONOMİK MALİ İHTİYACINI KARŞILAMAKTIR BAKINIZ BU ÖNEMLİ ŞEYİ KAÇIRIYORSUNUZ EĞER BANA ŞAHSIMA YAPILAN BU ZULÜM KALDIRILMAZSA TÜRKİYE CEHENNEME DÖNECEKTİR HABERİNİZ OLA DUYDUK DUYMADIK DEMEYİN Bugünler daha dünyanın iyi günleri BİZİMLE UĞRAŞILMASIN TALEBİM DİKKATE ALINSIN YOKSA YARIN DÜNYA DAHA KÖTÜ BİR DÜNYA OLMADAN !!!

  • Süleyman

    Ben sesimi duyuramıyorum duyursam bile dinlenilmiyor kaale almıyorlar uyarımı ‘ nasıl anlarsanız anlayın Ey Türkiye Cumhuriyeti devleti veya ak parti Hükümeti veya tbmm ha bu arada devlet çoğalmış hangisine sesimizi duyurmaya kalksak birileri güzel birşeyler yapmaya çalışıyor birileride engel olmaya bariyer koymaya kalkıyor BAKINIZ benim sözümü dikkate alın eğer şu ALLAHIN MÜLKÜNDE güvenli istikrar huzur içinde yaşamak istiyorsanız önce VİCDAN ADALET İMAN KISMINA ÇOK DİKKAT EDİLMESİ GEREKİYOR ve sakın deccale ve deccalin taraflarına karşı bizi yem etmeye kalkmayın yoksa DEVLET VE MİLLET ÇOK BÜYÜK ZARAR GÖRÜR bana tam 2005 den bu yana ekonomik yaptırım uygulanıyor gerekçe İMAN VE ALLAH’IN YOLUNDAN GİTMEM ben siyaseti sevmem siyasetten hoşlanmam siyaset bir araçtır SİYASET VATAN TOPRAĞINDA YAŞAYAN BÜTÜN VATANDAŞLARIN SIKINTISINI GİDERMEK VE İŞ EKONOMİK MALİ İHTİYACINI KARŞILAMAKTIR BAKINIZ BU ÖNEMLİ ŞEYİ KAÇIRIYORSUNUZ EĞER BANA ŞAHSIMA YAPILAN BU ZULÜM KALDIRILMAZSA TÜRKİYE CEHENNEME DÖNECEKTİR HABERİNİZ OLA DUYDUK DUYMADIK DEMEYİN !!!

  • Sakarya

    Saçmalamayın , hükümet neden var polis jandarma neden var böyle saçmalık olabilirmi ,ne demek Tapu elden gider SMS kaydı yaptırmassan bu kadar kolay mı ,muz cumhuriyetimi burasi


HIZLI YORUM YAP