DOLAR

32,3400

-0.07%
EURO

34,8790

0.06%
ALTIN(gr)

2.392,77

-0,15%
BİST 100

%
Tapu Parsel Sorgulama Ekranı – Tapu Kadastro Parsel Sorgulama Nasıl Yapılır?
  • Finans 365
  • Gündem
  • Tapu Parsel Sorgulama Ekranı – Tapu Kadastro Parsel Sorgulama Nasıl Yapılır?

Tapu Parsel Sorgulama Ekranı – Tapu Kadastro Parsel Sorgulama Nasıl Yapılır?

ABONE OL
24 Şubat 2023 17:01
Tapu Parsel Sorgulama Ekranı – Tapu Kadastro Parsel Sorgulama Nasıl Yapılır?
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Tapu kadastro parselleri, Türkiye’deki arsa ve arazi kayıtlarının tutulduğu ve yönetildiği kurum olan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından kaydedilir. Tapu kadastro parselleri sorgulama işlemi, bir parselin kimin adına kayıtlı olduğunu, üzerinde herhangi bir ipotek veya haciz işlemi olup olmadığını, kullanım amacını ve diğer özelliklerini öğrenmek için yapılan bir işlemdir. Tapu kadastro parselleri sorgulama işlemi, Türkiye genelindeki tüm Tapu ve Kadastro Müdürlükleri’nde yapılabilmektedir. Bunun yanı sıra, internet üzerinden de Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün resmi web sitesi aracılığıyla online olarak da parseller sorgulanabilmektedir.

Tapu Kadastro Parsel Sorgulama Nasıl Yapılır?

Tapu Kadastro Parsel Sorgulama yapmak için şu adımları takip edebilirsiniz: İlk olarak Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün resmi internet sitesine giriş yapın. (www.tkgm.gov.tr)

Ana sayfada “Hizmetler” menüsünden “Parsel Sorgulama” seçeneğine tıklayın.

Açılan sayfada “Parsel Sorgulama” ekranında bulunan “T.C. Kimlik No”, “Vergi Kimlik No” veya “Parsel Bilgileri” seçeneklerinden birini seçin.

T.C. Kimlik No veya Vergi Kimlik No seçeneğini seçtiyseniz, ekrana gelen kutucuğa ilgili kimlik numarasını girin ve “Sorgula” butonuna tıklayın.

Parsel Bilgileri seçeneğini seçtiyseniz, “İl”, “İlçe”, “Mahalle/Köy” ve “Ada/Parsel” bilgilerini sırasıyla girin ve “Sorgula” butonuna tıklayın.

Sorgulama sonucunda ilgili parselin bulunduğu ada, pafta, parsel ve tapu bilgileri ekrana gelecektir.

Tapu Parsel Sorgulama Ekranı

Parsel sorgulama işlemi için öncelikle sorgulama yapılacak parselin il, ilçe ve köy/bucak/mahalle bilgilerinin doğru bir şekilde girilmesi gerekmektedir. Daha sonra parsel numarası, ada ve pafta bilgileri ile sorgulama tamamlanır. Sorgulama sonucunda, parselin kayıtlı olduğu kişi veya kişilerin adı, üzerindeki haklar ve kullanım amacı gibi bilgiler elde edilebilir.

finans365.com özel içerik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP