DOLAR

32,3400

-0.07%
EURO

34,8790

0.06%
ALTIN(gr)

2.392,77

-0,15%
BİST 100

%
Prefabrik ev kredisi nasıl alınır? Devlet destekli prefabrik ev nasıl alınır?
  • Finans 365
  • Gündem
  • Prefabrik ev kredisi nasıl alınır? Devlet destekli prefabrik ev nasıl alınır?

Prefabrik ev kredisi nasıl alınır? Devlet destekli prefabrik ev nasıl alınır?

ABONE OL
24 Şubat 2023 17:10
Prefabrik ev kredisi nasıl alınır? Devlet destekli prefabrik ev nasıl alınır?
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Prefabrik evler, son yıllarda ülkemizde özellikle deprem bölgelerinde tercih edilen konut seçenekleri arasında yer almaktadır. Devlet destekli prefabrik evler ise, daha uygun fiyatlarla satışa sunulması nedeniyle özellikle düşük gelirli vatandaşlar tarafından tercih edilmektedir. Bu yazıda, devlet destekli prefabrik ev nasıl alınır ve prefabrik ev kredisi nasıl alınır sorularının yanıtlarını bulabilirsiniz.

Prefabrik ev kredisi müracaatı gerçekleştirmek isteyen kişi ya da şahıslar, eve ait fatura, gelir belgesi, maaş bordrosu ve kimlik verileri ile eş güdümlü banka şubesine müracaat yapabilirler. Yüzde 2,5 civarında seyreden faiz oranları ile maksimum olarak 10 sene vadeli kredi özelinde ödeme planı çıkarılmaktadır. Prefabrik ev kredisine yalnızca gerçek kişi olarak müracaat yapılabilir. Tüzel şahıslar prefabrik konut kredisi ürünlerinden yararlanamazlar.

Prefabrik Ev Kredisi Nasıl Alınır?

Prefabrik evler, özel prefabrik ev firmaları tarafından satılmaktadır. Bu firmalar, prefabrik ev almak isteyen müşterilerine çeşitli ödeme seçenekleri sunmaktadırlar. Bu ödeme seçenekleri arasında peşin ödeme, senetle ödeme, banka kredisi gibi seçenekler yer almaktadır.

Prefabrik ev kredisi almak isteyenler, öncelikle bankaların prefabrik ev kredisi verip vermediğini araştırmalıdırlar. Bankalar, genellikle prefabrik ev kredisi verirken, evin alınacağı yere göre farklı faiz oranları uygulamaktadır.

Devlet Destekli Prefabrik Ev Nasıl Alınır?

İhtiyaca göre ve yardım özelinde belirlenmiş kıstaslara sahip olma koşulu ile ev onarımlarında 75.000-TL, prefabrik ev yapımlarında 150.000-TL, betonarme ev yapımlarında 200.000-TL’ye kadar destek verilmektedir.

Barınma yardımı da yapılmaktadır. Bu barınma yardımı, oturulamayacak derecede eski, bakımsız ve sağlıksız evlerde yaşam sürdüren gereksinim sahibi bireylerin evlerinin bakımı ve onarımı, betonarme ev yapım yardımı, prefabrik ev yapım yardımı ve afet çatısı altında ev eşyası alımı amacıyla ayni ya da nakdi olarak oluşturulan yardımları kapsamaktadır.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP