DOLAR

32,3400

-0.07%
EURO

34,8790

0.06%
ALTIN(gr)

2.392,77

-0,15%
BİST 100

%
Prefabrik ev temeli kaça mal olur 2023?

Prefabrik ev temeli kaça mal olur 2023?

ABONE OL
2 Mart 2023 11:47
Prefabrik ev temeli kaça mal olur 2023?
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Prefabrik evler, son yıllarda özellikle ardı ardına deprem felaketlerinin yaşandığı şu dönemlerde oldukça fazla satılıyor. Prefabrik evler, standart bir evin inşaat süresinin yarısından az sürede tamamlanabilmesi nedeniyle tercih edilmektedir. Bu hızlı inşaat süreci sayesinde, prefabrik evlerin temel maliyetleri de standart evlerden daha düşüktür. Prefabrik evlerin temel maliyeti, birçok farklı faktöre bağlıdır. Temel maliyeti etkileyen faktörler arasında prefabrik evin boyutu, zemine uygunluğu, yerel inşaat maliyetleri, inşaat firmasının tercih edilen malzeme ve işçilik maliyetleri yer almaktadır.

Prefabrik Ev Temeli Kaç Para?

Prefabrik ev temeli yapılırken kullanılacak malzemeler, örneğin beton, tuğla veya çelik, fiyatlarına göre farklı maliyetler çıkaracaktır. Ayrıca, temelin derinliği ve genişliği gibi faktörler de maliyeti etkileyecektir. Bununla birlikte, ortalama bir prefabrik ev temelinin maliyeti 2023 yılında yaklaşık olarak 30.000 TL ile 55.000 TL arasında olacaktır.

Prefabrik ev temel maliyetleri birçok farklı faktöre bağlıdır ve ülke genelindeki inşaat maliyetlerine bağlı olarak değişebilir. Ancak, genel olarak prefabrik ev temel maliyetleri standart evlerden daha düşük olacaktır.

finans365.com özel içerik

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (6)
  • Adımi ne yapacan

    Fırsatçılar cep doldurma pezindesiniz

  • BABA

    Bence o temel gibiyse prefabrik ev temelleri vay halimize koca koca taşlar basılmış bu temel in içi beton bile dolmaz BENIM TAVSIYEM FONDASYON ACILIP ICINE KARE DEMIRLER DOSENIP SONRASINDA TEKRAR DEMIR DOSENMESI GEREKIYOR VE EN BUYUK BETON ICINDEKI TASLARIN 3 VEYA 5 CM LIK CAKILLAR OLMASI GEREKIYOR

  • Sadettin

    Ben kendim yapıyorum işçi kullanmıyorum, 100m2 su basmaninin sadece şaplı betonu 10.000 tl atıyorlar,..verilen rakamlar yanlış. Yapilan iş şöyledir..Zeminin düzeltilmesiAhsap karkasZemin naylonu Dolgu taşı Temiz pis su gideriHasir tel Beton saplı Minimum 30 ila 50 tl arasi

  • Cihangir

    Doğru değil.Maliyetler katlanmış .. temeli daha derin yaparsanız ki yapmalısınız maliyet ×3

  • Ayse

    hdai yHAAAA

  • Süleyman

    Prefabrik ev, tuğla veya biriket evin 1/3 fiyatına çıkıyor .Ancak ,tavan için trapez saçın altına , OSB konulması ve direk güneş gören duvarlara mantolama yapılması gerekiyor.Ben yaptırdım, Trapez saç’ ı söktürüp, altına OSB koyduracağım.


HIZLI YORUM YAP