DOLAR

32,3400

-0.07%
EURO

34,8790

0.06%
ALTIN(gr)

2.392,77

-0,15%
BİST 100

%
Prefabrik ev yardımı için nereye başvurulur? Prefabrik ev devlet desteği nasıl alınır?
  • Finans 365
  • Gündem
  • Prefabrik ev yardımı için nereye başvurulur? Prefabrik ev devlet desteği nasıl alınır?

Prefabrik ev yardımı için nereye başvurulur? Prefabrik ev devlet desteği nasıl alınır?

ABONE OL
24 Şubat 2023 21:43
Prefabrik ev yardımı için nereye başvurulur? Prefabrik ev devlet desteği nasıl alınır?
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Prefabrik evler, son yıllarda Türkiye’de giderek popüler hale gelmiştir. Bu popülerlik artışı, prefabrik evlere olan talebin artmasına neden olmuştur. Dolayısıyla, prefabrik evlerin finansmanı hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler, devlet desteklerinin mevcut olup olmadığını merak etmektedirler.

Aileler sadece prefabrik yardımı değil istedikleri takdirde eski ve bakımsız evlerinin bakımı ve onarımı, afette kaybettikleri eşyalarını yeniden alabilmek özelinde nakit yardımı gibi konularda da devletten destek talebinde bulunabilirler. İhtiyaca göre ve yardım için tespit edilen kıstaslara sahip olunması kaydı ile ev onarımlarında 75.000 TL, prefabrik ev yapımlarında da 150.000 TL, betonarme ev yapımlarında 200.000TL’ye kadar destek gerçekleştirilebiliyor.

Prefabrik evler, hızlı inşaat ve düşük maliyetleri ile son yıllarda Türkiye’de popüler hale geldi. Bu nedenle, hükümet de prefabrik evlerin yaygınlaşmasını teşvik etmek için bazı destekler sunuyor.

Prefabrik Ev Yardımı İçin Nereye Başvurulur?

Prefabrik ev yapımı yardımı bağlamında müracaatta bulunmak isteyen vatandaşlar, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına yapılıyor. Prefabrik evler taşınabilir yapılardandır. Prefabrik evler sökülerek diğer bir yere götürülüp monte edilebilir. Bu noktada birtakım parçalar sökülme adımında kullanılamaz duruma gelebilir ama her ne olursa olsun parçaların tedarik edilebilme tekrar alınma şansı da vardır.

KDV indirimi, prefabrik ev alımında uygulanan KDV oranının yüzde 1’e düşürülmesi anlamına geliyor. Bu indirimden faydalanabilmek için, prefabrik evin satış bedelinin tamamının peşin olarak ödenmesi gerekiyor.

finans365.com özel içerik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP