DOLAR

32,3400

-0.07%
EURO

34,8790

0.06%
ALTIN(gr)

2.392,77

-0,15%
BİST 100

%
16 yaşını dolduran herkese aylık 4247 TL harçlık ödemesi yapılacak
  • Finans 365
  • Gündem
  • 16 yaşını dolduran herkese aylık 4247 TL harçlık ödemesi yapılacak

16 yaşını dolduran herkese aylık 4247 TL harçlık ödemesi yapılacak

ABONE OL
24 Şubat 2023 21:51
16 yaşını dolduran herkese aylık 4247 TL harçlık ödemesi yapılacak
1

BEĞENDİM

ABONE OL

16 yaşını doldurana herkese 2026 yılından itibaren 4247 TL harçlık ödemesi veriliyor. 81 ilde müracaatlar başladı. Süreç İŞKUR Kurumu üzerinden yürütülüyor. İŞKUR özelinde oluşturulan açıklama kapsamında iş başı eğitim programları kapsamında 4247 TL’ye varan ödemeler gerçekleşecek. Başvurular İŞKUR şubeleri üzerinden yapılıyor. İŞKUR şubelerine giderek başvurunuzu tamamlayabilir. Siz de 4247 TL harçlığınızı rahatlıkla alabilirsiniz.

Başvuru tarihleri İŞKUR’un resmi internet sitesi üzerinden ilan edilecek. Dolayısıyla İŞKUR’un internet sitesinden müracaat tarihlerini takip etmeniz gerekiyor. Elbette ki bu ayrıcalıklı fırsatlardan yararlanmak özelinde işbaşı programlarına dahil olmak gerekmektedir.

İşbaşı Programlarının Süresi

Kişilerin en çok sorduğu sorulardan birisi de işbaşı programlarının ne kadar süreceği sorusudur. İşbaşı programlarının ne kadar süreceği hakkında İŞKUR açıklamalarda bulundu. Programların günden ez 5 en çok ise 8 saat olacağı İŞKUR tarafından açıklandı. Özellikle haftalık olarak 6 günü aşmamak üzere haftalık 45 saati geçmeyecek şekilde programların gerçekleşeceği İŞKUR tarafından belirlenmiş oldu.

İşbaşı Eğitim Programlarına Katılma Şartları Nelerdir?

İşbaşı eğitim programlarına katılmak için kişiler belli başlı şartları taşımaları gerekiyor. Aksi durumda programlara katılamaz. Kişilerde aranan şartlar şu şekilde sıralanabilir;

– Kuruma kayıtlı bir işsiz olmak,

– 15 ile 17 yaşını tamamlamış olmak,

– İşveren kişinin birinci dereceden ve ikinci dereceden akrabası olmamak,

– Sigorta pirimi yatırılmamış olmak,

– Tarımsal faaliyetlerde bulunan kişiler, dul, yetim maaşlı alan kişilerde programa başvurabilir.

Programa başvuru işlemleri İŞKUR bürolarından yapılacaktır. İŞKUR başvuruların ne zaman yapılacağı hakkında detayları kendi web sitesinde bizzat yayınlayacaktır. Başvuruların yakın bir zamanda başlaması gündemdir. Başvuruları kaçırmak istemiyorsanız sürekli olarak İŞKUR’un web sitesi üzerinden takipte kalmanız gerekiyor. İŞKUR web sitesi üzerinden en yakın zaman aralığında başvuru tarihlerini ilan edecektir!

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP