DOLAR

32,3400

-0.07%
EURO

34,8790

0.06%
ALTIN(gr)

2.392,77

-0,15%
BİST 100

%
Hisseli tapuya banka el koyabilir mi? 3 hisseli evin satışı nasıl yapılır?
  • Finans 365
  • Gündem
  • Hisseli tapuya banka el koyabilir mi? 3 hisseli evin satışı nasıl yapılır?

Hisseli tapuya banka el koyabilir mi? 3 hisseli evin satışı nasıl yapılır?

ABONE OL
26 Şubat 2023 20:24
Hisseli tapuya banka el koyabilir mi? 3 hisseli evin satışı nasıl yapılır?
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Hisseli tapular, birden fazla kişinin aynı taşınmaz üzerinde sahip olduğu tapu türüdür. Hisseli tapuların satışı konusunda işlemler, diğer tapu türlerinden farklıdır. Bu makalede, hisseli tapuların satışı ile ilgili önemli bilgiler ve soruların yanıtları yer almaktadır.

Hisseli Tapuların Satışı Nasıl Yapılır?

Hisseli tapuların satışı için, tüm hissedarların tapu müdürlüğünde hazır bulunması gerekmektedir. Tüm hissedarlar, tapunun üzerindeki hisseleri ve paylarını belirterek, taşınmazın tamamının satış kararını almalıdırlar.

Tüm hissedarların ortak kararı ile belirlenen satış bedeli, paylarına göre hesaplanarak, her bir hissedarın alacağı miktar belirlenir. Belirlenen satış bedeli ve paylara göre hesaplanan miktarlar, tüm hissedarlar tarafından kabul edilerek, tapu işlemleri tamamlanır.

Hisseli tapuların satışı, tapu müdürlüğünde hazırlanan satış sözleşmesi ile gerçekleştirilir. Tapu müdürlüğünde hazırlanan satış sözleşmesi, tüm hissedarların imzasını içermelidir.

Hisseli Tapuda Hisse Fazla Olursa Ne Olur?

Hisseli tapularda, payların eşit bölünememesi durumunda, bir hissedarın payı diğer hissedarlardan fazla olabilir. Bu durumda, fazla hisseye sahip olan hissedar, taşınmazın yönetim ve kullanım hakkına sahip olur.

Medeni Kanunun 697. Maddesine göre, paydaşlıktan çıkarmaya dair hükümlerin, pay üzerinde kurulmuş olan intifa ve diğer ayni hak sahiplerine de uygulanacağı belirtilmektedir. Bu hükme göre, paydaşlardan birisinin kendi payı üzerinde üçüncü bir kişiye sağladığı intifa, kat irtifakı gibi ayni bir hak bulunmasından dolayı hak sahibi üçüncü kişinin bu hakkı kullanımı mahkeme kararı ile kaldırılabilir.

Hisseli Tapuya Banka El Koyabilir Mi?

Borçlardan dolayı hisseli tapulara haciz gelme durumu yaşanabilir. Borç dolayısıyla kişilerin mülkiyetlerinde olan hisseli malların, tapularına haciz işlemi uygulanabilir. Bu durumda, hisseli tapuların satışı yapılamaz

finans365.com özel içerik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP