DOLAR

32,3400

-0.07%
EURO

34,8790

0.06%
ALTIN(gr)

2.392,77

-0,15%
BİST 100

%
Efsane geldi! 2023 model Tofaş Şahin üretim bandından indi, ilk stoklar tükendi!
  • Finans 365
  • Gündem
  • Efsane geldi! 2023 model Tofaş Şahin üretim bandından indi, ilk stoklar tükendi!

Efsane geldi! 2023 model Tofaş Şahin üretim bandından indi, ilk stoklar tükendi!

ABONE OL
26 Şubat 2023 21:25
Efsane geldi! 2023 model Tofaş Şahin üretim bandından indi, ilk stoklar tükendi!
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk üretimi olan ve bir zamanların efsane otomobilleri arasında yer alan Tofaş Şahin yeni tasarımı ile yollarda yeniden yer almak üzere hazırlıkları tamamlandı. Tofaş Şahin’in ilk modelleri yollara çıkmaya hazır. İşte bu otomobilin tüm detayları…

Ülkemizin gözde otomobilleri arasında yer alan ve bir zamanlar çok beğenilen Şahin yeniden yollara dönüyor. Türkiye’de en çok talep gören otomobillerden biri olan Tofaş Şahin, uzun bir aradan sonra tekrar sevenleri ile ama yepyeni modeli ile buluşuyor. Ülkemizde Tofaş’ın en çok talep gören modeli Şahin, 2002 yılına kadar ülkemizde üretime devam etti. Sonrasında ise bu otomobilin üretimi Mısır ve Etiyopya’da üretilmeye başladı.

Yeniden Şahin Tofaş Kullanıcıları Araçlarına Kavuşuyor

Bir süredir Şahin’in tekrardan üretileceğine dair haberler çıkıyordu. Bu haberlerin doğruluğu konusunda net açıklama bekleniyordu. Sonunda çıkan bu haberlerin doğru olduğu haberleri çıktı. Şahin’in üretim haklarına sahip olan son ülke Etiyopya, efsaneyi yıllar sonra tekrardan üretmeye karar verdi. Etiyopya’da Holland DOCC ismi ise üretilen Tofaş Şahin, kısa bir süre önce üretim bandına girmişti. Nitekim otomobilin ilk sürümlerinin üretimi tamamlanıp araçlar banttan indi. Şimdi herkes 2023 Şahin modelinin sahip olduğu özellikleri merak etmeye başladı.

2023 Tofaş Şahin nasıl bir otomobil?

Öncelikle şunu belirtmekte yarar bulunuyor. Yeni nesil Şahin ile yıllar önce üretilen model arasında görünüş tarafında bir farklılık bulunmuyor. Yani eski klasik tasarım çizgisi aynen devam ediyor. Hatta öyle ki motor bile eski modelle aynı. Bu aracın yeniden üretilmesinin temel amacının gelir seviyesi düşük olan kesimleri otomobil sahibi yapabilmek olduğu ifade ediliyor. Bu sebeple otomobilin fiyatı oldukça uygun fiyat seçenekleri ile sunuluyor.

Şimdilik otomobilin Etiyopya dışında satışa sunulacağına dair bir bilgi gelmemiş durumda. Bu otomobili Etiyopya’dan getirtmek isteyenlerin bulunacağı ve bu otomobilin bir şekilde ülkemizde de yollarda görüleceği düşünülüyor. Bu kişiler için aracın maliyet 10 bin doları geçebilir. Yurtdışından getirecek olanlar için bu fiyat vergilerin de eklenmesiyle biraz daha artacaktır.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP