DOLAR

32,3400

-0.07%
EURO

34,8790

0.06%
ALTIN(gr)

2.392,77

-0,15%
BİST 100

%
Başvuru az önce başladı! Prefabrik eve hibe müjdesi! Prefabrik ev yaptıracaklar devletten 200 bin TL hibe alacak!
  • Finans 365
  • Gündem
  • Başvuru az önce başladı! Prefabrik eve hibe müjdesi! Prefabrik ev yaptıracaklar devletten 200 bin TL hibe alacak!

Başvuru az önce başladı! Prefabrik eve hibe müjdesi! Prefabrik ev yaptıracaklar devletten 200 bin TL hibe alacak!

ABONE OL
27 Şubat 2023 10:40
Başvuru az önce başladı! Prefabrik eve hibe müjdesi! Prefabrik ev yaptıracaklar devletten 200 bin TL hibe alacak!
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Prefabrik ev yaptıracaklar devletten 200 bin TL hibe alacak! Başvuru az önce başladı! Prefabrik eve hibe müjdesi!  Prefabrik evler günümüzde giderek daha popüler hale geliyor ve pek çok insan bu tür evlerde yaşamak istiyor. Ancak, prefabrik evlerin fiyatları, konvansiyonel evlerden daha ucuz olsa da, hala pek çok insan için erişilebilir değil. Bu durumda, devletin prefabrik ev yaptıracak olanlara sağladığı hibe imkanlarından yararlanmak, ev sahibi olmak isteyen kişiler için oldukça çekici bir seçenek olabilir.

Devlet, prefabrik ev yapmak isteyen kişilere destek olmak amacıyla, yüksek miktarda hibe sağlamaktadır. Hibe tutarı, yapılacak olan prefabrik evin büyüklüğüne ve inşaat maliyetine göre değişiklik göstermektedir. Şu anda, devlet tarafından verilen hibe tutarı, 200 bin TL’ye kadar çıkabilmektedir. Prefabrik ev yaptırmak isteyenlerin bu hibelerden yararlanmak için belirli şartları yerine getirmeleri gerekmektedir. Öncelikle, hibe başvurusu yapmadan önce, belirli bir bölgedeki ilgili idareye başvuruda bulunmak gerekmektedir. Ayrıca, prefabrik evin inşaatında kullanılacak olan malzemelerin belirli standartlara uygun olması ve inşaatın tamamlanması sonrasında da ilgili idareye teslim edilmesi gerekmektedir.

Prefabrik ev yaptırmak isteyen kişilerin hibe başvurusunda bulunmadan önce dikkat etmeleri gereken bir diğer önemli husus ise, prefabrik evin inşaatında kullanılacak olan malzemelerin kalitesidir. Prefabrik evlerin dayanıklılığı, kullanılan malzemelerin kalitesine göre değişiklik gösterebilir. Bu nedenle, ev yapımı için kaliteli malzemeler seçmek oldukça önemlidir.

Prefabrik ev yaptırmak isteyen kişiler için, pek çok farklı seçenek bulunmaktadır. Bu seçenekler arasında, prefabrik evleri kendileri yapmak isteyenler, hazır prefabrik evleri tercih edenler ya da inşaat firmalarıyla anlaşarak prefabrik ev yaptıranlar bulunmaktadır. Ancak, hibe imkanlarından yararlanmak isteyen kişilerin, evlerinin inşaatını inşaat firmalarına yaptırmaları gerekmektedir.

Hibe imkanlarından yararlanmak isteyen kişilerin başvuruları, ilgili idare tarafından değerlendirilir. Değerlendirme sonucunda, hibe alınmaya hak kazanıp kazanılmadığı belirlenir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yardım miktarlarını şu sözlerle açıkladı:

“Bu kapsamda, prefabrik konut yapımı yardımını 40 bin TL’den 200 bin TL’ye, betonarme ev yapım yardımını 70 bin TL’den 200 bin TL’ye, ev onarım yardımını 25 bin TL’den 75 bin TL’ye, öksüz-yetim yardımını 300 TL’den 600 TL’ye, eşi vefat eden kadınlara yapılan yardımı 500 TL’den 1000 TL’ye, çoklu doğum yapan muhtaç aile desteğini 215 TL’den 400 TL’ye, şartlı sağlık yardımını 55 TL’den 100 TL’ye yükselttik.”

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (3)
  • Rıdvan karlı

    Belediye ve diğer imza masrafları elektrik su 250 000 TL yi geçiyor ..prefabrike bunlarılması gerekir

  • Ayfer

    Madem Devlet bu Hibe desteği veriyorsa yine parası olan yaşadı yani arsası olanlar. Arsası olmayan mağdur bir aile nasıl basvursun da bu hibe yardimindan gecinsin? Adı üstünde Devlet hibesi dar gelirli ailelere. Tokilerde öyleydi ,hani kurasız şartsız dul yetim oksuzlere ,şehit yakınları ,gazilere çıkacaktı ? Bu Arsa kurası da öyle olacak yine . Ozaman önce arsa versin memleketimin heryeri arsa dolu. Ben magdurlen niye maaşı olan alıyor bunları? Devlet arsası olmayana arsa ve prefabrik yardımı yapsın önce . Onun bunun ev sahiplerine boyun eğip ezilmekten önce bizleeri kurtarsın. Böyle bir imkan cikarsin isteyen herekeze verilsin. Böylece kimse kimseye muhtaç kalmasın. Öyle arsa kurasıymış vs. İşler boş işlerdir. Turkiyemin heryerimde var arsa . Bir avuç toprak bizede verilsin. Benim arsa alacak param yok. Devletim verirse arsa bende prefabrik ev için başvuru yapar evi yardımıyla yaptırır kira öder gibi de bana verilen yardımları öderim. Bari borcum bir yere devletime olsun öderim yemem içmem öderim yeterki bir avuç toprak ve bor göz odam olsun ama benim olsun. Artık böyle bir imkanda şunun. Ben sed yardımından geçinen bir tek ebeveyn anneyim. Durumum olmadığı için bu hibe veya kredi basvurulari yapamıyorum. Ne sigortam var nede güzel bir gelirim. Aylık 3,030 TL den geciniyorum. Bundan kira elektrik su telefon internet okul masraflarını karşılıyorum. Elimde sıfır kalıyor. Çalışamıyorum kızımı emanet edecek hiç kimsem yok. Ailem sahip çıkmıyor. Devlet önce böyle mağdurlara sahip çıksın. Öyle yardım bağla bu parayla ister geçin ister geçinme yapmasın. Siz bu parayla gecinin bakım. Gelecege dönük hiç bir şeyim yok. Gelecek korkusu var . Kızımın geleceği ne yapacağız bu şartlar altında. Herşey zam, daha da kötü oldu ve dahada kötüye gidiyor. Sürekli sigortalı ve geliri olanlara duyurular yapılıyor. Biz insan degilmiyiz???

  • Muhammed hanifi meydanoğlu

    Bu prefabrike ev hibe için nereye veya hangi kuruma başvuru yapılması gerekiyor. Yardim lutfen


HIZLI YORUM YAP