DOLAR

32,3400

-0.07%
EURO

34,8790

0.06%
ALTIN(gr)

2.392,77

-0,15%
BİST 100

%
Ev sahipleri kiraya aidatı ekleyebilirler mi? Kiracılar apartman aidatını ödemek zorunda mı?
  • Finans 365
  • Gündem
  • Ev sahipleri kiraya aidatı ekleyebilirler mi? Kiracılar apartman aidatını ödemek zorunda mı?

Ev sahipleri kiraya aidatı ekleyebilirler mi? Kiracılar apartman aidatını ödemek zorunda mı?

ABONE OL
28 Şubat 2023 08:10
Ev sahipleri kiraya aidatı ekleyebilirler mi? Kiracılar apartman aidatını ödemek zorunda mı?
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Apartman veya site yönetimlerinin muhatabı kiracılar olmadığı için, aidat ödemeleri konusunda sorumluluk ev sahiplerine düşmektedir. Kanunlara göre yapılan sözleşmeler incelendiğinde, ev sahipleri ve kiracılar arasındaki kira sözleşmesi, yasal ilişkinin kurulduğu tek nokta olarak görülmektedir. Bu nedenle, ev sahipleri, kat maliki sıfatıyla, kiracıların aidat borçlarından doğrudan sorumlu tutulmaktadırlar. Hatta aidat borçları icraya verilmesi gerektiğinde de, kiracı değil ev sahibi icraya verilmektedir.

Kiracının Aidat Borcu Kalmaması İçin Kira Sözleşmesine Aidat Ekleme Yapılabilir

Bazı ev sahipleri, kiracıların aidat borçlarının ödenmesi konusunda yaşanan sıkıntılar nedeniyle, kiraya ek olarak aidat ödemesini de kiracılardan tahsil etmek isteyebilirler. Bu durumda, kiracıların aidat borcu bırakarak taşınmaları durumunu ortadan kaldırmak için, ev sahipleri, kira sözleşmesine aidatın da eklenmesini sağlayabilirler. Yasal açıdan herhangi bir engel bulunmamaktadır. Kiracılar, böyle bir durumda, kira sözleşmesi ile birlikte aidat borcunu da ödeyeceklerdir. Bu sayede, aidat borcu bırakarak taşınma ihtimali ortadan kalkmaktadır.

Aidat Tutarı Kiradan Fazlaysa Kiracı Ödemez

Aidat ödemeleri konusunda dikkat edilmesi gereken kritik bir detay daha bulunmaktadır. Eğer aidat tutarı, kiradan fazla ise, kiracının bu fazlalık payı ödememe hakkı bulunmaktadır. Bu durumda, konunun yeniden değerlendirilmesi gerekebilir.

finans365.com özel içerik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP