DOLAR

32,3400

-0.07%
EURO

34,8790

0.06%
ALTIN(gr)

2.392,77

-0,15%
BİST 100

%
Devlet otomobil fiyatlarına dur dedi! 1 kereye mahsus ÖTV vermeden araba alacaksınız!
  • Finans 365
  • Gündem
  • Devlet otomobil fiyatlarına dur dedi! 1 kereye mahsus ÖTV vermeden araba alacaksınız!

Devlet otomobil fiyatlarına dur dedi! 1 kereye mahsus ÖTV vermeden araba alacaksınız!

ABONE OL
27 Şubat 2023 21:46
Devlet otomobil fiyatlarına dur dedi! 1 kereye mahsus ÖTV vermeden araba alacaksınız!
1

BEĞENDİM

ABONE OL

1 kereye mahsus ÖTV vermeden araba alacaksınız! Devlet otomobil fiyatlarına dur dedi! Son zamanlarda Türkiye ekonomisindeki dalgalanmalar araç fiyatlarını da oldukça etkiledi. Bu durumda araç sahibi olmak isteyenlerin ödediği fiyatlar da arttı. Fakat Türkiye Cumhuriyeti Devleti bazı koşulların yerine getirilmesi halinde vatandaşlarına bir defaya mahsus olmak koşulu ile ÖTV ödemeden araç sahibi olma fırsatı sunuyor.

Araç fiyatlarının artması sonucu araç sahibi olmak birçok vatandaş için hayal oldu. Hem ödenen ÖTV vergisi hem de kur farkı sebebiyle araç fiyatları yükseldi. Bu durumda “ÖTV ödemeden araç sahibi olmak mümkün mü?” sorusu akıllara geldi. Devlet tarafından sunulan ÖTV indirimi sayesinde bazı vatandaşlar bir defaya mahsus olmak koşulu ile ÖTV ödemeden araç sahibi olabiliyorlar.

Kimler ÖTV İndiriminden Faydalanabilir?

Devlet tarafından sunulan ÖTV indiriminden yararlanabilecek kişiler %40 engelli raporuna sahip olanlar. Eğer %40 engelli raporu ispatlanabilirse bir defaya mahsus olmak koşulu ile ÖTV ödemeden araç sahibi olmak mümkündür. Ancak, ÖTV indiriminden yararlanmak için birtakım koşulların yerine getirilmesi gerekiyor.

Özel Tüketim Vergisi olarak bilinen ÖTV, araç satın alınması sırasında ödenen bir vergidir. ÖTV indirimi almak isteyen vatandaşlar, engel durumuna göre aldıkları indirim oranları değişebiliyor. %40 ve %90 arası engeli bulunan vatandaşlara uygulanan indirim %89 civarı iken %90 ve üzeri engel durumunda %100 indirim sunuluyor. Bu durumda %90 engelli raporu bulunan vatandaşlar araç satın aldıklarında ÖTV ödemesi yapmak zorunda değiller.

ÖTV Ödemeden Araç Sahibi Olmanın Şartları

ÖTV ödemeden sıfır araç sahibi olmak isteyen vatandaşların öncelikle en az %40 engelli raporu bulunması gerekiyor. %40 ve daha fazla engeli bulunan yurttaşlar %89 oranında ÖTV’den muaf oluyorlar. %90 ve daha fazla engeli bulunan vatandaşlar ise hiçbir şekilde ÖTV ödemesi yapmak zorunda değiller.

Ancak, bu muafiyet sadece sıfır araçlar için geçerli. İkinci el araç piyasasında bu durum geçerliliğini yitiriyor.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (4)
  • Yalan Haberci finans365

    Bu kadar yalan haberi nasil yapabiliyorsunuz? siteyi engelledim devam edin boyle afferim.

  • Basri Korkmaz

    Ben yüzde 60 raporluyum fakat organım herhangi bir eksiklik veya fazlalık hiç bir şeyim yok fakat ben de ki rahatsızlıklar kalp bel ve boyun ağrıları iç hastalıklarından almış olduğum yüzde 60 engelli raporum vardır acaba benim rapora istinaden sıfır araba alabilirmiyim

  • Erkan

    Araba bulursan alırsın. Onlarda biliyor piyasada sıfır araç olmadığını. Hikaye yani

  • Hakan

    Zten olan birşeyi yeniymiş gibi haber yapıyorsunuz?Üstelik yanlış bilgi veriyorsunuz.Bir defaya mahsus değil her 5 yılda bir alınablir.


HIZLI YORUM YAP