DOLAR

32,2053

-0.22%
EURO

35,1156

-0.22%
ALTIN(gr)

2.498,17

1,32%
BİST 100

%
İlk defa araba alacaklara ÖTV’siz araba müjdesi geldi! O tarihte milyonlar çok uygun rakama alacak
  • Finans 365
  • Gündem
  • İlk defa araba alacaklara ÖTV’siz araba müjdesi geldi! O tarihte milyonlar çok uygun rakama alacak

İlk defa araba alacaklara ÖTV’siz araba müjdesi geldi! O tarihte milyonlar çok uygun rakama alacak

ABONE OL
28 Şubat 2023 13:15
İlk defa araba alacaklara ÖTV’siz araba müjdesi geldi! O tarihte milyonlar çok uygun rakama alacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

O tarihte milyonlar çok uygun fiyata alabilir! İlk defa araba alacaklara ÖTV’siz araba müjdesi geldi! Araç almak isteyenler son günlerde sunulan çok büyük fırsatları değerlendirerek araç sahibi olmaktadır. Özellikle ÖTV indirimi yapılması ile bu şekilde satışa sunulan birçok araç modelinden birine ulaşmanız mümkün olmaktadır. Geçen yıllarda artan araç fiyatları sebebiyle birçok kişi yeni araç almakta sıkıntı yaşamıştı. Bu durum hem sıfır araçlarda hem de 2.el otolarda geçerli olmaktadır.

ÖTV İndirimi ile İlk Araç Alma

Bu konuda yapılacağı düşünülen bir diğer düzenleme ise ilk arabasını alana 5 sene satmama şartı ile ÖTV indirimi ya da ÖTV’siz araç satışı olması yönünde yapıldı. Bu düzenlemenin yapılması ile birlikte araba ihtiyacı olan kişilerin alımda bulunmalarının önü açılıyor. Bu konuda öncelikle ihtiyaç sahibi olan kişilere ÖTV indirimi avantajı ile çok daha ucuz fiyatlarla araba sahibi olma imkanı sunulmuş olacak.

Bu Ay Kesin Olarak Açıklanabilir

Analist Serkan Çelik tarafından yapılan sorularda ne zaman geleceği yönünde ki haberlere ilişkin cevap geldi. Bu doğrultuda Serkan Çelik’e yöneltilen ne zaman sorusuna bu ay içerisinde kesin olarak gelmesini beklediği ifadeleri eklendi.

Sıfır otomobilde ÖTV gelişmeleri ile ilgili gündemde otomobil sektöründen önemli isimlerden açıklamalar gelmeye devam ediyor. Otomotiv yazarı Emre Özpeynirci tarafından yapılan açıklamada bu ihtimalin olmadığını tamamen uydurma olduğu paylaşılırken şu ifadelerde bulundu. “Keşke olsa ama mümkün değil çünkü ciddi şekilde suistimale açık. Her evde ilk aracını alacak birisi mutlaka vardir 🙂 Satılan araçların yaklaşık %70’i bu kanaldan satılır, devlet de ciddi vergi kaybı yaşar. Bu bütçe açıklarıyla sizce mümkün mü”

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (2)
  • Fuat Rençber

    İlk defa Araba Alacak insanlara 5 yıl satamama ve ötv den muaf tutma durumu güzel oldu zaten asgari ücret ile gecinen bir insan yemeden icmeden yasayamaz ama uasadı varsayalım 15 yılda 1 araba alabiliyor 0 araba olarak söylüyorum. Bu indirim ile beraber 1 milyon tl lik araba 500bin tl ye düşecek. Bende Ogluma ve Kızıma almayı düşünuyorum. Evlatlarımız tek mirasımızdır.

  • A hmt

    Eyt’de devletin hiç bütçe kaybı yok değil m.!!! i devlet gitsin ilk önce vergi kaçıranları KDV kaçıranları kaçak işçi çalıştıranları yakalasın.!!! bir an önce ilk araç alanlara ÖTV’siz araç serbest bırakılmalı..


HIZLI YORUM YAP