DOLAR

32,3400

-0.07%
EURO

34,8790

0.06%
ALTIN(gr)

2.392,77

-0,15%
BİST 100

%
Hisseli tapu resmi tapuya nasıl çevrilir? Annem kendi hissesini bana devredebilir mi?
  • Finans 365
  • Gündem
  • Hisseli tapu resmi tapuya nasıl çevrilir? Annem kendi hissesini bana devredebilir mi?

Hisseli tapu resmi tapuya nasıl çevrilir? Annem kendi hissesini bana devredebilir mi?

ABONE OL
28 Şubat 2023 20:30
Hisseli tapu resmi tapuya nasıl çevrilir? Annem kendi hissesini bana devredebilir mi?
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Hisseli tapu konusu birçok kişi tarafından merak edilen ve karışıklık yaratan bir konudur. Bu nedenle hisseli tapu hakkında bilgi sahibi olmak oldukça önemlidir.

Kardeş Kardeşe Hissesini Satabilir Mi?

Kardeş kardeşe hisse satışı mümkündür ve miras payının devri de yapılabilir. Mirasçılar, paylarını istedikleri şekilde devredebilirler. Ancak, miras payının devri için resmi senet düzenlenmesi gerekmektedir. Bunun noterde yapılması da mümkündür.

Annem Kendi Hissesini Bana Devredebilir Mi?

Hisseli tapu resmi tapuya dönüştürmek için, tüm hissedarların üçüncü bir kişiye satarak tapuda devir etmeleri gerekmektedir. Bu şekilde, yeni malik tek tapuya sahip olur. Hisseli arsada ev yapmak mümkündür, ancak hangi bölümün hangi hissedara ait olduğunun tespit edilmesi gerekmektedir. Onay alınmadan hisseli arsaya ev yapılması halinde, diğer hissedarların mülkiyet hakları ihlal edilmiş olur. Miras payının devri için bilinmelidir ki, kural olarak tapu sicil müdürlüğünde resmi senet düzenlenmektedir. Ama Medeni Kanunun 677. maddesine göre bunun noterde düzenlenmesi de mümkün olabilir.

Miras payının devri bedelli de satış suretiyle devir, bedelsiz ise bağış sureti ile devir sayılır. Ölünceye kadar bakma karşılığı da miras payının başka bir mirasçıya devir edilebilir.

Mirasçılardan Biri İmza Vermezse Satış Yapılır Mı?

Mirasçılardan biri imza vermezse satış gerçekleşmez. Ancak, mirasın mirasçılara intikalinden sonra miras kalan malların satışı için mirasçıların tamamının imza atması gerekmektedir.

Hisseli tapu sahipleri, hisselerinin devri ve satışı konusunda dikkatli olmalı ve işlemlerini resmi senetlerle yapmalıdır. Ayrıca, hisseli arsaya ev yapmak isteyenlerin diğer hissedarların mülkiyet haklarına saygı göstermeleri ve gerekli onayları almaları gerekmektedir.

finans365.com özel içerik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP