DOLAR

32,3400

-0.07%
EURO

34,8790

0.06%
ALTIN(gr)

2.392,77

-0,15%
BİST 100

%
Miras kalan evin kardeşlerden birine devredilmesi için ne yapılmalıdır? Hisseli tapu nasıl satılır?
  • Finans 365
  • Gündem
  • Miras kalan evin kardeşlerden birine devredilmesi için ne yapılmalıdır? Hisseli tapu nasıl satılır?

Miras kalan evin kardeşlerden birine devredilmesi için ne yapılmalıdır? Hisseli tapu nasıl satılır?

ABONE OL
28 Şubat 2023 20:39
Miras kalan evin kardeşlerden birine devredilmesi için ne yapılmalıdır? Hisseli tapu nasıl satılır?
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Hisseli tapuların satışı için hisse sahiplerinin ortak karar alması ve tapuda hazır bulunması gerekir. Tapu devri için avukata vekalet verilebilir. Hisseli tapu alırken ise Tapu Sicil Müdürlüğü ve noter işlemleri tamamlanmalı, sınırlar belirlenmeli ve parseller tespit edilmelidir. Hisseli tapuların satışı için hisse sahiplerinin ortak karar alması ve tapuda hazır bulunması gerekir. Tapu devri için avukata vekalet verilebilir. Hisseli tapu alırken ise Tapu Sicil Müdürlüğü ve noter işlemleri tamamlanmalı, sınırlar belirlenmeli ve parseller tespit edilmelidir. Ayrıca, miras kalan bir evin kardeşlere devri için yazılı bir sözleşme yapılması yeterlidir.

Hisseli Tapunun Satışı İçin Ne Yapılmalı?

Hisseli tapuların satışı için öncelikle hissedarların ortak karar alması gerekmektedir. Tapuda hazır bulunmaları ve tapu devri işlemlerini gerçekleştirmeleri gerekir. Tüm hissedarları temsil edecek bir avukata vekalet vermek de mümkündür. Satış işlemi tamamlandıktan sonra hisse sahiplerine düşen paylar kendilerine ödenir.

Miras Kalan Evin Kardeşlere Devri Nasıl Yapılır?

Mirasın payının kardeşe devri için noter onaylı bir sözleşmeye gerek yoktur. Miras payının kardeşe devredilmesi hususunda kardeşler arasında yazılı bir sözleşme yapılması ve her iki tarafın imzalaması yeterlidir.

Hisseli Tapu Devri Nasıl Yapılır?

Hisseli tapu devri için tapuda tüm hisse sahiplerinin hazır bulunması gerekmektedir. Eğer hissedarlar tapuda bulunmazsa, avukata vekalet verme hakkı da bulunmaktadır. Tapu kütüğünde yapılan ayırma işlemi ile hisselerin bölüştür

finans365.com özel içerik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP