DOLAR

32,3400

-0.07%
EURO

34,8790

0.06%
ALTIN(gr)

2.392,77

-0,15%
BİST 100

%
PTT sınavsız KPSS şartsız 55 bin personel alımı! İşte PTT büro ve gişe memuru başvuru şartları!
  • Finans 365
  • Gündem
  • PTT sınavsız KPSS şartsız 55 bin personel alımı! İşte PTT büro ve gişe memuru başvuru şartları!

PTT sınavsız KPSS şartsız 55 bin personel alımı! İşte PTT büro ve gişe memuru başvuru şartları!

ABONE OL
28 Şubat 2023 22:22
PTT sınavsız KPSS şartsız 55 bin personel alımı! İşte PTT büro ve gişe memuru başvuru şartları!
1

BEĞENDİM

ABONE OL

PTT, çeşitli birimlerde çalışmak üzere 2022 yılında personel alımı yapacağını duyurmuştur. Ülkemizde artan işsizlik oranlarına karşı sunulan bu olanak, çok sayıda kişinin iş hayatına atılması için büyük bir fırsattır. Bunun yanı sıra, KPSS şartının aranmaması, başvuru sayısını artırarak daha fazla kişinin iş başvurusu yapmasını sağlayacak. Büro ve gişe memuru, tekniker, mühendis, avukat, mimar ve dağıtım elemanları gibi açık pozisyonlar için alımlar yapılacak. Başvuru yapacak adayların, başvuru şartlarını mutlaka dikkatli bir şekilde incelemesi gerekmektedir.

Büro ve gişe memuru olmak için, adayların 18 yaşını doldurmuş, 35 yaşından gün almamış, Türk vatandaşı, askerlik ile ilişkisi bulunmayan, zorunlu hizmet gibi bir yükümlülüğü olmayan, akli melekeleri ve ruh sağlığı yerinde olan, kamu görevleri ile ilgili bir yasağı olmayan, işe alım öncesi yapılacak sözlü veya yazılı sınavda başarılı olan, gireceği göreve uygun eğitim görmüş, daha önce emekli olmamış veya o an çalışmıyor olması, disiplin cezası yüzünden işinden uzaklaştırılmamış, adli sicil kaydının temiz olması gerekmektedir.

Tüm bu şartları taşıyan adayların başvurusu beklenmektedir. Eğer başvuran sayısı, şartları taşıyan aday sayısından fazla olursa, sözlü veya yazılı sınav yapılabilecektir.

PTT büro ve gişe memuru alımları için başvurular henüz başlamamıştır, ancak Mart 2023 içinde başlaması beklenmektedir. Başvuru yapacak adayların, başvuru tarihlerini takip etmeleri önemlidir. Üç yıldır yeni personel alımı yapılmayan PTT tarafından yapılacak alım kaçırılmamalıdır.

Başvuru tarihleri henüz ilan edilmediği için, başvuru için gerekli olan belgelerin hazırlanması için vakit kaybedilmeden hazırlıklara başlanmalıdır. Başvurular belgeler İnternet üzerinden de yapılabilecektir. PTT sınavsız KPSS şartsız olarak personel alımıyla ilgili duyuruların yakından takip edilmesi önerilir.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (12)
  • Ebru

    Yaş sınırı ve kpss şartı kaldırılsın artık lütfen.

  • Birgül aras

    Lütfen yaş sınırı kaldırılsın bu büyük haksızlık güvenlik ve temizlik kpss ile alınsın işçi sıfatında alınmasın lütfen büyük yaştaki bir sürü işsiz var yaş sınırı kaldırılsın lütfen

  • Yorum

    Yaş şartının 40 a esnetilmesini istiyoruz.Kpss şartsız alımların çoğaltılması ve memur alımlarının bu sene artmasını istiyoruz.

  • Gülümser Eren

    İş ariyom

  • Serin

    Kılavuz yayınlandı. Kpss şartı istiyor

  • Sinan

    35 yaşından büyük olanlar vatandaş değilmi 65 yaşına kadar postane çalıştırıyor bütün kurumlar gibi ne saçmalık

  • Ardik yaş sınırı kaldırın yaa 45 yaşindaki adam ne iyicek

  • Azizcan

    Sayın devlet büyüklerim 2.5 yıldır ptt memur alımını bekliyoruz yaş sınırının arttırılması gerekmektedir 37 40 arası yaş sınırının olması adil olucaktır üniversite mezunuyuz iş bulamıyoruz geçinemiyoruz yaş geçiyor lütfen ne olur ptt alımlarını başlatırmısınız

  • Serpil kuru

    Hem 18 yaş diyorsunuz sonra askerlikle ilişkisi olmasın diye yazıyorsunuz sonra askerliğini yapmış olsun diyorsunuz 18 yaşnda olan birisinin zaten askerlik önüne çıkar yada ertenmisler için de hak verin

  • Vedat

    Yaş sınırı kaldırılsın. Kaldırmıyorlarsa PTT çalışan 35 yaşından büyük kişileri işten çıkartmaları gerekmez mi. Madem 35 yaşından gün almamış olmak gerekiyor o zaman ptt bünyesinde çalıştırdığı bu yaştan büyük kişileri işten çıkarmaları gerekir

  • Sila

    Pes dogrusu kac yil oldu ptt yok alim olcak aliniyor yeter ya alim baslamadan haber yapmayin biktik ya …


HIZLI YORUM YAP