DOLAR

32,2053

-0.22%
EURO

35,1156

-0.22%
ALTIN(gr)

2.498,17

1,32%
BİST 100

%
Hisseli tapulu daire almak sorun olur mu? Hisseli yere ev yaparsam ne olur?
  • Finans 365
  • Gündem
  • Hisseli tapulu daire almak sorun olur mu? Hisseli yere ev yaparsam ne olur?

Hisseli tapulu daire almak sorun olur mu? Hisseli yere ev yaparsam ne olur?

ABONE OL
1 Mart 2023 20:18
Hisseli tapulu daire almak sorun olur mu? Hisseli yere ev yaparsam ne olur?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hisseli tapu belgeleri, birden fazla kişiye ait olan gayrimenkuller için düzenlenen belgelerdir. Bu belgelerde, gayrimenkulün tamamının kime ait olduğu değil, hissedarların isimleri yer almaktadır. Hisseli tapulu ev veya arsa almak ya da hisseli arsa üzerine ev yapmak isteyen kişiler, bu konuda bazı önemli noktaları dikkate almalıdır. Öncelikle, hisseli arsa üzerine ev yapmak isteyen kişilerin diğer hissedarların onayını alması en önemli noktadır.

Hisseli Yere Ev Yaparsam Ne Olur?

Hisseli arsa üzerine ev yapmak için herkesin onay vermesi şarttır. Aksi takdirde diğer hissedarların mülkiyet hakkı ihlal edilmiş olur.

Miras yoluyla hisse alan kişiler ise, mirasın intikal işlemi tamamlandıktan sonra varisler arasında görüş birliği sağlandığı takdirde hisselerini satabilirler. Ancak bu işlem için her bir hissedarın nüfus cüzdanı fotokopisi ve veraset belgesinin ibraz edilmesi elzemdir.

Hisseli Tapulu Daire Almak Sorun Olur Mu?

Hisseli tapulu ev veya arsa almak isteyen kişilerin dikkat etmeleri gereken bir diğer nokta ise, hisseli tapu belgelerinde gayrimenkulün hangi bölgesinin kime ait olduğunun belirtilmemiş olmasıdır. Ancak bu durum, alıcının dikkatli olması halinde bir sorun teşkil etmeyecektir. Hisseli tapulu ev veya arsa almak isteyen kişilerin, tapu belgesinde yer alan hissedarların kimlik bilgilerini ve paylarını detaylı olarak incelemeleri lazımdır.

Hisseli tapuda trampa işlemi yapmak isteyen kişilerin, gayrimenkullerini bağlı olduğu tapu müdürlüğünde işlem yapmaları gerekmektedir. Trampa işlemi için, diğer gayrimenkulün yer aldığı tapu müdürlüğünden onay ve yetki alınması gerekmektedir. İşlem tamamlandıktan sonra, tapu müdürlüğü diğer tapu müdürlüğüne resmi belgenin onaylı örneğini gönderir.

finans365.com özel içerik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP