DOLAR

32,3400

-0.07%
EURO

34,8790

0.06%
ALTIN(gr)

2.392,77

-0,15%
BİST 100

%
Mirastan kalan hissemi satabilir miyim? Hisseli tapunun bir kısmı satılabilir mi?
  • Finans 365
  • Gündem
  • Mirastan kalan hissemi satabilir miyim? Hisseli tapunun bir kısmı satılabilir mi?

Mirastan kalan hissemi satabilir miyim? Hisseli tapunun bir kısmı satılabilir mi?

ABONE OL
1 Mart 2023 20:50
Mirastan kalan hissemi satabilir miyim? Hisseli tapunun bir kısmı satılabilir mi?
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Hisseli tapu sahipleri, ellerindeki tapunun tüm detaylarını öğrenmek istemekte ve bu sebeple birçok soru sormaktadırlar. Hisseli tapu ile ilgili merak edilen soruların cevaplarını sizler için derledik.

Hisseli Tapunun Bir Kısmı Satılabilir Mi?

Hisseli tapunun satışı için herhangi bir engel bulunmamaktadır. Satış işlemi noterde gerçekleştirilir ya da tapu sicilinde yapılır. Ancak, diğer pay sahiplerinin önalım hakkının olduğunu unutmamak gerekmektedir.

Mirastan Kalan Hisselerimi Satabilir Miyim?

Mirasın intikali gerçekleştikten sonra varisler arasında görüş birliği sağlanırsa, miras kalan hisseler satılabilir. Gayrimenkulün satışı için her hissedarın nüfus cüzdanı fotokopisi ve veraset belgesi gerekmektedir.

Hisseli Tapuda Hisse Devri Nasıl Yapılır?

Hisseli tapuda hisse devri için öncelikle Tapu Müdürlüğü tarafından istenen belgelerin tamamlanması ve tapu harcı ile tapu döner sermaye bedelinin ödenmesi gerekmektedir. Bu işlemler tamamlandıktan hemen sonra tapu devri işlemleri başlatılır ve süreç 1 ya da 2 gün içerisinde tamamlanabilir.

Hangi Durumlarda Tapu İptal Davası Açılamaz?

Tescil işleminden sonraki 10 yıl boyunca, taşınmazın tapusuna dair herhangi bir özel ya da tüzel kişiye devretmeden kesintisiz bir şekilde elinde bulunduran kişi, tescil işleminde usulsüzlük tespit edilse bile iptal davası açılamaz.

Hisseli Tapuya Haciz Gelir Mi? Hisseli Tapuya Haciz Gelirse Ne Olur?

Borçtan dolayı hisseli tapulara haciz işlemi uygulanabilir. Borçlu kişinin mülkiyetinde olan hisseli gayrimenkul tapularına haciz işlemi yapılabilir. Yasal bir engel bulunmamaktadır.

Hissedarlardan Habersiz Tapu Bölünür Mü?

Hisseli tapuda satış gerçekleşebilmesi için tüm hisse sahiplerinin tapuda kayıtlı olması gerekmektedir. Eğer hissedarlar tapuda kayıtlı değilse, avukat ya da başka birine vekalet vererek satış işlemi gerçekleştirilebilir. Hisseli tapu için tapu kütüğünde yapılan ayırma işlemi olarak bilinen ifraz ile bölünme yapılır.

finans365.com özel içerik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP