DOLAR

32,3400

-0.07%
EURO

34,8790

0.06%
ALTIN(gr)

2.392,77

-0,15%
BİST 100

%
Ölen kişinin eski tapu kayıtları nasıl bulunur? Tapu sorgulama!
  • Finans 365
  • Gündem
  • Ölen kişinin eski tapu kayıtları nasıl bulunur? Tapu sorgulama!

Ölen kişinin eski tapu kayıtları nasıl bulunur? Tapu sorgulama!

ABONE OL
2 Mart 2023 21:16
Ölen kişinin eski tapu kayıtları nasıl bulunur? Tapu sorgulama!
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Ölen bir kişinin üzerinde mülk var mı? Arabası, taşıtı veya bankada parası var mı? Bu bilgilere nasıl ulaşabilirsiniz? Bu konuda pek çok soru sorulmaktadır. Bu yazıda, ölen bir kişinin tapu kayıtlarına nasıl erişileceği hakkında ayrıntılı bilgi bulacaksınız.

Ölen Kişinin Tapu Kayıtlarının Öğrenilmesi

Tapu kaydı sorgulama işlemi, miras paylaşımıyla ilgili en sık yapılan işlemlerden biridir. Mirasçılar veya onların yasal temsilcileri, mirasçılık belgesiyle tapudan sorgulama işlemini yapabilirler. Ancak, bu süreçte tapu sorgusundan her zaman sağlıklı sonuç çıkmayabilir. Örneğin, çok eskiye dayanan tapu kayıtları tapu sisteminde çıkmaz. Bunun için tapuların arşiv dosyalarının incelenmesi gerekebilir ve inceleme süreci için bir prosedür uygulanmaktadır. Eskiye dayanan tapu kayıtlarının yeni tapu sistemine girişi ile ilgili sorunlar yaşanabilir.

Türkiye’deki mal varlığı konusunda araştırma yapmak için avukat desteği almak da mümkündür. Eğer araç sorgulaması yapılacaksa, ölen kişinin üzerine kayıtlı araçlar trafik tescil müdürlüklerine mirasçılık belgesiyle yapılacak başvuru ile öğrenilebilir. Bankadaki para sorgulanacaksa, ölen kişinin banka hesapları ve bu hesaplardaki mevduatlar tapu kayıtlarına işlenmez, yani görünmez. Bunun için miras bırakan kişinin hesabı olan bankaya yazılı başvuruda bulunulması gerekir.

Tapu Kimin Üstüne Nasıl Öğrenebilirim?

E-Devlet şifre ile www.turkiye.gov.tr adresine girildiği zaman arama butonuna tapu yazdığınızda sayfa sizi tapu sorgulama ekranına yönlendirir. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü adresine girerek, kimlik numaranıza ait kayıtlı tapu bilgilerine ulaşabilirsiniz.

Hisseli Tapuda Kendi Hissemizi Satabilir Miyim? Hisseli Tapu Nasıl Başkasına Satılır?

Hisseli tapu satışı birçok kişinin kafasını karıştırmaktadır. Hisseli gayrimenkuller, ev, arsa veya dükkan olabilir. Müstakil gayrimenkullerden ayıran birtakım farklar vardır. Hisseli gayrimenkullerde kimin taşınmazın hangi bölümüne sahip olduğu bilinmez.

finans365.com özel içerik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP