DOLAR

32,3400

-0.07%
EURO

34,8790

0.06%
ALTIN(gr)

2.392,77

-0,15%
BİST 100

%
Elinde tapusu olan herkes hemen baksın! Son gün yaklaşıyor! Başvuru yapmayanlar hakkından mahrum olacak!
  • Finans 365
  • Gündem
  • Elinde tapusu olan herkes hemen baksın! Son gün yaklaşıyor! Başvuru yapmayanlar hakkından mahrum olacak!

Elinde tapusu olan herkes hemen baksın! Son gün yaklaşıyor! Başvuru yapmayanlar hakkından mahrum olacak!

ABONE OL
2 Mart 2023 21:59
Elinde tapusu olan herkes hemen baksın! Son gün yaklaşıyor! Başvuru yapmayanlar hakkından mahrum olacak!
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Tapu ile ilgili son dakika açıklamaları geldi. Özellikle birden fazla kişiye ait olan tapularla ilgili yapılacak başvuruların son günü yaklaşıyor. Başvuru yapmayanlar, hakkından mahrum kalacaklar. Tapu, taşınmaz malların mülkiyetini gösteren belgedir. Müstakil tapu ve hisseli tapu olarak nitelendirilen tapular, taşınmaz üzerindeki tasarruf yetkisinin tek bir kişiye mi yoksa birden fazla kişiye mi ait olduğunu belirtirler.

Hisseli tapu, birden fazla kişinin taşınmazın mülkiyetine sahip olduğunu belirten tapudur. Bu tapuda, taşınmazın tüm hisselerinin sahipleri arasında bölüştürülmesi gereklidir. Hisseli tapu satışında, hissedarların anlaşması gerekmektedir. Hisseli tapuda, şufa hakkı bulunmakta olup, hisse sahiplerine ön alım hakkı sunulmaktadır.

Hissedarların ortak kararıyla, hisseli tapu bir bütün olarak satılabilmektedir. Ancak, hisseli tapunun satışında uyulması gereken yöntemler vardır. Hisseli tapuda, diğer hissedarlara haber vermeden yapılan satışlarda itiraz hakkı bulunmakta ve tapunun devri iptal edilebilmektedir.

Bu nedenle, hisseli tapu satışında, payı alan kişi mutlaka diğer hissedarlardan yazılı feragatname almalıdır. Hisseli tapunun üçüncü bir kişiye satılması durumunda, hissedarlara bildirimin yapılması gerekmekte ve hissedarlar bu bildirimi aldıktan sonra 3 ay içinde ön alım talepli dava açma hakkına sahip olmaktadır.

Hisseli tapuda, diğer hissedarlardan habersiz yapılan satışlarda ise 2 yıl içinde ön alım talepli dava açma sınırı bulunmaktadır. Aksi takdirde, ön alım hakkı düşecektir.

Unutmayın, tapu başvuruları için son gün yaklaşıyor. Başvuru yapmayanlar, hakkından mahrum kalacaklar. Bu nedenle, tapu sahiplerinin gerekli başvurularını yapmaları önemlidir.

finans365.com özel içerik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP