DOLAR

32,2053

-0.22%
EURO

35,1156

-0.22%
ALTIN(gr)

2.498,17

1,32%
BİST 100

%
Kredi Kartı Aidatı Nasıl Geri Alınır?

Kredi Kartı Aidatı Nasıl Geri Alınır?

ABONE OL
3 Mart 2023 09:51
Kredi Kartı Aidatı Nasıl Geri Alınır?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Günümüzde kredi kartı sahibi olmayan yok gibi. Kredi kartı sahibi olanların yıllık olarak ödedikleri kart aidatının yasal olup olmadığını araştırmanız gerekmektedir. Öncelikle kredi kartı ekstresindeki kesintileri düzenli olarak incelemeniz gerekmektedir. Bu kesintiler arasında kredi kartı aidatı bulunuyorsa ve bu konuda size seçenek sunulmamışsa bu aidatı ödemeniz yasal olmayacaktır. Bankanın size seçenek sunması gerekmektedir. Şayet seçenek yok ise zorunlu olarak bu aidatların alınması kanunen uygun değildir.

Kredi Kartı Aidatı Nasıl Geri Alınır?

Kredi kartı aidatı ödüyorsanız ve haberiniz yoksa bunu öğrendiğinizde kart aidatınızı geri alabilirsiniz. Bunun için öncelikle müşteri hizmetlerini arayarak kredi kartı aidat kesintisi için iade talebi oluşturmanız gerekmektedir. Yapılan kredi kartı aidatını ödeme talimatı sonunda bankalar müşterinin kartı kapatmamaları için geri ödedikleri bilinmektedir.

Kredi Kartı Aidatı Nedir?

Kredi kartı aidatı, bankaların kredi kartı kullanıcılarından aldıkları yıllık bir ücrettir. Bu ücret, kredi kartı kullanımı için gerekli olan işlem ücretleri, kartın basımı, dağıtımı, kartın kullanımı için gerekli olan yazılım ve donanım masrafları, müşteri hizmetleri ve kredi kartı kampanyaları gibi birçok farklı masrafı içerir. Kredi kartı aidatı, genellikle kredi kartı kullanımı sonrasında belirli bir tarihte tahsil edilir.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP