DOLAR

32,3400

-0.07%
EURO

34,8790

0.06%
ALTIN(gr)

2.392,77

-0,15%
BİST 100

%
Kredi çıkmıyor diye karalar bağlamayın! O bankalar kredi notu 500’ün altında olanlara, 15 bin TL nakit desteği verilecek!
  • Finans 365
  • Bankacılık
  • Kredi çıkmıyor diye karalar bağlamayın! O bankalar kredi notu 500’ün altında olanlara, 15 bin TL nakit desteği verilecek!

Kredi çıkmıyor diye karalar bağlamayın! O bankalar kredi notu 500’ün altında olanlara, 15 bin TL nakit desteği verilecek!

ABONE OL
4 Mart 2023 13:49
Kredi çıkmıyor diye karalar bağlamayın! O bankalar kredi notu 500’ün altında olanlara, 15 bin TL nakit desteği verilecek!
1

BEĞENDİM

ABONE OL

O bankalar kredi notu 500’ün altında olanlara, 15 bin TL nakit desteği verilecek! Kredi çıkmıyor diye karalar bağlamayın! Bankalar müşterilerine kolaylık sağlamak adına birçok çalışma yapmaktadır. Bu çalışmalar arasında kredi notu düşük olan birçok kişi içinde kolaylık sağlama adına bu kişilerin kredi borçlarının faizlerinin silinmesi kararı alan bankalar bulunuyor. Bu bankalar tarafından yapılan açıklamalarda sayısı hızla artan kredi borçluların bu kredilerini ödemeleri konusunda kolaylık sağlama düşüncesinde oldukları belirtiliyor. Bir taraftan kredi notu düşük olanların borç faizlerinin silinmesi bir taraftan da depremzedelerin borçlarının silinmesi gibi birçok konuda bankalar öncülük ederek borçları silmeye başladı. Böylece zor durumda olan ve sıkıntı yaşayan birçok kişi rahatlamış olacak.

Nakit ihtiyacı, özellikle son dönemde giderek artıyor. Nakit ihtiyacını karşılamak için bankalardan kredi almak, düşük kredi notuna sahip olan vatandaşlar için oldukça zor bir işlemdir. Ancak, 3 özel banka, bir kereliğe mahsus olmak üzere kredi notu düşük olan vatandaşlara nakit desteği sağlayacaklarını açıkladılar.

Kredi notu, bankaların müşterilerine olan güvenlerini ölçtüğü önemli bir kriterdir. Bu nedenle, kredi notu düşük olan vatandaşlar, bankalar tarafından “güvensiz” olarak değerlendirilirler ve ihtiyaç kredisi hizmetlerinden yararlanamazlar. Ancak, son dönemde yaşanan ekonomik zorluklar nedeniyle, vatandaşların nakit ihtiyaçlarını karşılamak için bankaların desteğine ihtiyaç duydukları açıktır.

QNB Finansbank, Türkiye Ekonomi Bankası ve Yapıkredi Bankası gibi özel bankalar, düşük kredi notu olan vatandaşlara bir kereliğe mahsus olmak üzere nakit desteği sağlayacaklarını açıkladılar. Bu bankalar, vatandaşların nakit ihtiyaçlarını karşılamalarına yardımcı olmak için 15 bin TL tutarında nakit desteği sunacaklar.

Bankaların sunduğu bu hizmetten yararlanmak isteyen vatandaşların, öncelikle kredi notlarını yükseltmeleri gerekmektedir. Kredi notunu yükseltmek için ise, düzenli ödemeler yapmak, borçları azaltmak ve kredi kartı kullanımını azaltmak gibi yöntemler izlenmelidir.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (4)


HIZLI YORUM YAP