DOLAR

32,3400

-0.07%
EURO

34,8790

0.06%
ALTIN(gr)

2.392,77

-0,15%
BİST 100

%
Hisseli tapu tek tapu olur mu?

Hisseli tapu tek tapu olur mu?

ABONE OL
5 Mart 2023 11:24
Hisseli tapu tek tapu olur mu?
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Hisseli tapu, birden fazla kişinin sahip olduğu tapu şeklidir. Bu tapular genellikle miras yolu ile vatandaşlara geçmektedir. Hisseli tapuların birden çok sahibi olduğundan, tapu devri ve satış işlemleri diğer tapu işlemlerine göre daha karmaşıktır. Bu nedenle hisseli tapular hakkında doğru bilgiye sahip olmak ve işlemleri doğru şekilde yapmak oldukça önemlidir.

Bir Kişi Hissesini Satmak İstemezse Ne Olur?

Hissesini satmak istemeyen vatandaşlar, hissedarlar satış iptali davası açma haklarına sahiptirler. Anlaşmazlık durumunda hissedarların biri taşınmaz malın satılması için ‘İzale-i Şuyu’ davası açabilir. Bu durumda mahkeme, tüm hissedarları bu durumdan haberdar eder ve bilirkişilerin fiyat belirlemesi ile satış işlemi icra yolu ile gerçekleştirilebilir.

Hisseli Tapu Tek Tapu Olur Mu?

Hisseli tapularda birden çok pay sahibi bulunmaktadır. Tüm hissedarlar bu hisseli tapuyu nasıl tek tapu haline getirebilirler bunun detaylarını araştırmaktadırlar. Hisseli tapu, taşınmazda hissesi bulunanların hepsi tüm hisselerini üçüncü bir kişiye satarak tapuda devri gerçekleştirebilirler. Bu durumda yeni tapu sahibi tek tapuya sahip olur.

Hisseli Tapuya Haciz Gelirse Ne Olur?

Borçlunun borcunu ödememesi halinde ilamsız icra yolu ile icra takibi başlatılır ve borçlunun malvarlığına haciz konulur. Hisseli tapuya gelen haciz durumunda ise satış işlemi, hissedarların alacaklarının oranına göre gerçekleştirilir. Bu nedenle hissedarlar, bu tür durumlarda alacaklarının oranını doğru belirlemelidirler.

Tapu Durumu Nasıl Sorgulanır?

Tapu durumu sorgulama işlemi için e-Devlet şifresi kullanılabilir. www.turkiye.gov.tr adresine girildiğinde arama bölümüne tapu yazarak tapu sorgulama kısmına yönlendirilebilirsiniz. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü adresine girildiğinde, kimlik numaranıza ait kayıtlı tapu bilgilerine ulaşabilirsiniz.

finans365.com özel içerik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP