DOLAR

32,3400

-0.07%
EURO

34,8790

0.06%
ALTIN(gr)

2.392,77

-0,15%
BİST 100

%
6-10 Mart haftasının piyasa gündemi! Altın fiyatları ve dolar ne olur? Borsa yükselir mi, düşer mi?
  • Finans 365
  • Borsa
  • 6-10 Mart haftasının piyasa gündemi! Altın fiyatları ve dolar ne olur? Borsa yükselir mi, düşer mi?

6-10 Mart haftasının piyasa gündemi! Altın fiyatları ve dolar ne olur? Borsa yükselir mi, düşer mi?

ABONE OL
5 Mart 2023 00:52
6-10 Mart haftasının piyasa gündemi! Altın fiyatları ve dolar ne olur? Borsa yükselir mi, düşer mi?
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Borsa yükselir mi, düşer mi? 6-10 Mart haftasının piyasa gündemi! Altın fiyatları ve dolar ne olur? Küresel piyasalardaki belirsizlik, ABD ve Euro Bölgesi’nde artan enflasyon endişeleri nedeniyle devam ediyor. Pay piyasaları geçen hafta artış gösterirken, gelecek hafta piyasaların seyrini belirleyecek yoğun veri takvimi takip edilecek. Dalgalı seyrine devam eden küresel para piyasaları, ABD Merkez Bankası Fed’in faiz artırımları konusundaki sinyalleriyle daha da belirsiz hale geldi.

Mart, Mayıs ve Haziran aylarında yapılacak Fed toplantıları öncesinde, 25 baz puanlık faiz artışları beklenirken, Temmuz ayında da bu artışların devam etmesi ihtimal dahilinde.

ABD’nin 10 yıllık tahvil faizi, Fed’in faiz artışlarına ilişkin verdiği sinyallerin etkisiyle Kasım 2022 tarihinden bu yana en yüksek seviyesine, yüzde 4,09’a ulaştı. Piyasalar, ABD’de açıklanacak tarım dışı istihdam verileri ve ABD Merkez Bankası Başkanı Powell’ın Senato’daki sunumunda vereceği mesajların seyrin belirlenmesinde etkili olacağını düşünüyor. Ekonomik aktivitedeki canlılık sebebiyle Brent petrolün varil fiyatı geçen hafta yüzde 3,5 artarken, altın ve gümüşün ons fiyatı da yüzde 2,4 prim yaptı.

Gelecek Hafta Piyasaları Neler Bekliyor?

ABD’de, enflasyon endişelerine rağmen pay piyasaları pozitif bir seyir izlemişti. Gelecek hafta, piyasaların seyrini Fed’den gelecek açıklamalar belirleyecek. Geçen hafta New York borsasında, S&P 500 endeksi yüzde 1,90 oranında prim yaparken, Dow Jones endeksi yüzde 1,75 oranında değer kazandı. Nasdaq endeksi ise yüzde 2,58 oranında yükseldi.

Haftanın veri takviminde, makroekonomik görünüme ilişkin veriler yakından takip edilecek. 6 Mart ile başlayan haftada, fabrika siparişleri ve dayanıklı mal siparişlerine ilişkin veriler açıklanacak. 7 Mart Salı günü toptan stokları, 8 Mart Çarşamba günü ADP özel sektör istihdam raporu, dış ticaret dengesi ve Fed’in Bej kitap raporu piyasalar tarafından izlenecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP