Emekliye bu hafta içi 4.500 ek ödeme verilecek! Son dakika haberi geldi

Emekliye bu hafta içi 4.500 ek ödeme verilecek! Son dakika haberi geldi

ABONE OL
5 Mart 2023 19:37
Emekliye bu hafta içi 4.500 ek ödeme verilecek! Son dakika haberi geldi
1

BEĞENDİM

ABONE OL

SGK ve Bağ-Kur emeklilerine yönelik yapılan son açıklama, emeklileri oldukça sevindirecek bir gelişme olarak karşımıza çıkıyor. Emeklilere ödenecek olan 4.500 TL tutarındaki ödemenin, 12 ay vade seçenekli geri ödeme planı dahilinde yapılacak olması, emeklilerin yüzünü güldürüyor. Ayrıca, emeklilerin talep doğrultusunda ek avans da alabilecekleri bu sistem, Sosyal Çalışma Kurumu tarafından düzenleniyor. Henüz resmi bir açıklama gelmemiş olsa da, önümüzdeki günlerde açıklamanın yapılması bekleniyor. Bu ödemeyle birlikte emeklilerin rahat bir nefes alabileceği düşünülüyor.

Ancak, bu ödemeden faydalanmak isteyen emeklilerin bazı şartları yerine getirmeleri gerekiyor. Öncelikle, emekli olan vatandaşların en az 6000 iş günü prim gününe sahip olmaları gerekiyor. Ayrıca, başvuru yapacak olan kişilerin en az 65 yaşında olmaları gerekiyor. Bunun yanı sıra, emekli maaşı almak için en az 1 yıllık bir süre geçmiş olması ve Ziraat Bankası ya da Halkbank hesaplarına sahip olmaları gerekiyor.

Eğer yukarıdaki şartları sağlayan emekli vatandaşlar başvuruda bulunurlarsa, kolaylıkla sisteme dahil olabilirler. Ancak, ödemenin alınabilmesi için banka şartlarının da sağlanması gerekiyor. Bu şartlar, kredi puanı ile alakalıdır ve ödemenin alınabilmesi için kredi puanının düşük olmaması gerekiyor. Başvuru sırasında kredi puanının çok önemli olduğu da açıklandı. Bu şartları yerine getirenlerin, kredi için başvuruda bulunmaları uygun olacaktır.

Başvuru işlemleri oldukça kolay bir şekilde gerçekleştirilebiliyor. Emekli maaşını aldığı bankanın mobil uygulamasını kullanarak, online olarak başvuru formunu doldurup göndermek mümkün. Mobil uygulamayı kullanamayan kişiler de, doğrudan banka şubelerine giderek başvurularını yapabilirler. Şubeden yapılacak başvurular kimlik numarası ile gerçekleştirilecektir. Başvuruların sonuçlanma süresi ise yaklaşık olarak 3 iş günü ile 10 iş günü arasında değişebilir.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (1)


HIZLI YORUM YAP