DOLAR

32,3400

-0.07%
EURO

34,8790

0.06%
ALTIN(gr)

2.392,77

-0,15%
BİST 100

%
Hisseli tapuya haciz gelirse ne olur?

Hisseli tapuya haciz gelirse ne olur?

ABONE OL
6 Mart 2023 08:07
Hisseli tapuya haciz gelirse ne olur?
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Hisseli tapu, birden fazla kişinin sahip olduğu bir tapu türüdür. Hisseli tapu ile ilgili yapılan işlemler, pek çok kişi tarafından merak edilir. Bu yazıda, hisseli tapu hakkında merak edilenler cevaplandırılacak.

Hisseli Tapu Başkasına Devredilebilir mi?

Hisseli tapu, satışa dair herhangi bir engel taşımamaktadır. Satış işlemi noterde yapılan sözleşme ile veya tapu sicilinde gerçekleştirilir. Ancak burada diğer pay sahiplerinin bir önalım ya da şufa hakkına sahip olduğu da unutulmamalıdır.

Hisseli Tapuya Haciz Gelirse Ne Olur?

Borçlunun borcunu ödememesi durumunda, ilansız icra yolu ile icra takibi başlatılabilir. Bu takip sonucunda, borçlunun malvarlığına haciz gelebilir ve satış gerçekleştirilerek alacak tahsil edilir.

Hisseli Tapu Üzerine Ev Yapılabilir mi?

Hisseli olan bir arsaya ev yapmak mümkün değildir. Ancak hisseli arsada hangi kısmın hangi hissedara ait olduğunun tespit edilmediği için ev yapmak için herkesin onay vermesi gerekmektedir. Onay alınmadan hisseli arsaya ev yapılması durumunda, diğer hissedarların mülkiyet hakkı ihlal edilmiş sayılmaktadır.

Hisseli Tapu Ayırma Nasıl Olur?

Hisseli arsa, ev ya da tarlalar olabilir. Bu malların sahipleri yani hissedarları arasında birtakım anlaşmazlıklar çıkabilir. Nedeni ise hisseli tapuda kullanım hakları gibi detaylara yer verilmemesidir. Miras yolu ile kalan gayrimenkullerde de hissedarlardan bir kısmı, payını kendi isteği doğrultusunda rehin göstermek isteyebilir. Hissedarı olduğunuz gayrimenkuller üzerindeki anlaşmazlıkları ortadan kaldırmak için ve istediğiniz tasarrufu yapabilmek için tek parsel olan tapuyu farklı parsellere bölerek ayırma işlemi yapabilirsiniz.

10 Yıllık Tapu Bozulur mu?

Tescil işleminden sonraki 10 yıl boyunca, elinizde bulunan taşınmazın tapusunu herhangi bir özel ya da tüzel kişiye devretmeden kesintisiz olacak şekilde elinde bulunduran kişi aleyhinde; tescil işleminde usulsüzlük yapılır ve bu durum tespit edilse dahi iptal davası açılma olanağı bulunmamaktadır.

finans365.com özel içerik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP