DOLAR

32,3400

-0.07%
EURO

34,8790

0.06%
ALTIN(gr)

2.392,77

-0,15%
BİST 100

%
Hisseli tapu üzerine ev yapılabilir mi?

Hisseli tapu üzerine ev yapılabilir mi?

ABONE OL
6 Mart 2023 08:07
Hisseli tapu üzerine ev yapılabilir mi?
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Hisseli tapu satışı, gayrimenkul sahipleri arasında gerçekleşen bir işlemdir. Ancak hisseli tapu satışı yapmadan önce, belirli şartlar göz önünde bulundurulmalıdır. Bu nedenle hisseli tapu satışı hakkında detaylı bilgi edinmek, gayrimenkul sahipleri için önemlidir. Hisseli tapunun satışı noter veya tapu sicilinde gerçekleştirilebilir. Satış işlemi, noterde düzenlenen bir sözleşme ile ya da tapu sicilinde gerçekleştirilen bir işlemle gerçekleştirilir. Hisseli tapu satışı yaparken dikkat edilmesi gereken önemli bir husus, diğer pay sahiplerinin önalım hakkına sahip olmasıdır. Bu nedenle satış işlemi gerçekleşmeden önce diğer pay sahiplerinin önalım hakkı dikkate alınmalıdır.

Diğer bir konu da hisseli tapular üzerindeki payların satışıdır. Gayrimenkul üzerindeki hisseler, başka bir kişiye satılsa bile diğer pay sahipleri, yeni pay sahibinden bu payları satın alabilirler. Bu nedenle hisseli tapu satışı gerçekleştirilirken, diğer pay sahiplerinin bu hakkı dikkate alınmalıdır.

Hisseli Tapu Üzerine Ev Yapılabilir Mi?

Müşterek arazi ya da hisseli arazide ev yapmak isteyen kişiler, öncelikle hangi kısmın hangi hissedara ait olduğunu tespit etmelidirler. Ancak hisseli arazide, hangi kısmının hangi hissedara ait olduğu belirlenmediği için ev yapmak için herkesin onay vermesi gerekmektedir. Hisseli arazi üzerinde ev yapmak isteyenler, diğer paydaşların mülkiyet hakkını ihlal etmemek için mutlaka onay almalıdır.

Tapuda Miras Sorgulama Nasıl Yapılır?

Miras kalan taşınmazları öğrenmek için tapu müdürlüklerine gitmeden de ve online olarak sorgulama yapmak mümkündür. Tapuda miras sorgulama işlemi için Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü’nün web tapu uygulaması kullanılabilir. Öncelikle http://webtapu.tkgm.gov.tr/ adresine girerek webtapu uygulamasını kullanabilirsiniz. Bu uygulama sayesinde, üstünüze kayıtlı miras kalan taşınmazları kolaylıkla sorgulama imkanınız bulunmaktadır.

finans365.com özel içerik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP