DOLAR

32,2511

0.14%
EURO

35,0023

0.27%
ALTIN(gr)

2.417,88

0,36%
BİST 100

%
Hisseli tapuya nasıl ev yapabilirim?

Hisseli tapuya nasıl ev yapabilirim?

ABONE OL
5 Mart 2023 20:42
Hisseli tapuya nasıl ev yapabilirim?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tapusu olmayan ev satışı yapmak, bazı zorluklarla karşılaşabileceğiniz bir süreçtir. Ancak, bu zorlukların üstesinden gelmek için bazı önlemler alabilirsiniz.

Tapusu olmayan bir evin satışı yapılır mı?

Her gayrimenkulün tapusu olmalıdır. Resmi olarak tapuda kayıtlı gayrimenkullerin satışı gerçekleştirilir. Ancak, tapuda kaydı olmayan gayrimenkuller, ev, arsa ya da dükkan gibi mülklerin satışı yapılırken, malikin yani gayrimenkul sahibinin kim olduğunun belirsiz olması nedeniyle tapuda herhangi bir alım veya satım işlemi yapılamaz.

Hisseli tapuya nasıl ev yapabilirim?

Hisseli bir arsaya ev yapmak mümkündür. Ancak, hisseli arsada hangi kısmın hangi hissedara ait olduğu belirsiz olduğundan, ev yapmak veya yaptırmak istiyorsanız, tüm hissedarların onayını almanız gerekmektedir. Aksi takdirde, diğer hissedarların mülkiyet hakkını ihlal etmiş olursunuz.

Tapusuz ev olur mu?

Tapusuz gayrimenkul üzerinde mülkiyet hakkı bulunmayan kişilerin, gayrimenkul üzerinde herhangi bir mülkiyet hakkı sahibi olması mümkün değildir. Ancak, bu kişilerin mülkiyeti kazanma olasılığı vardır. Mülkiyeti kazanma olasılığına sahip olan bir kişi, mülkiyeti başka bir kişiyi zilyet kılacak şekilde devretmesi veya satması herhangi bir şekle tabi değildir.

Hisseli tapu başkasına devredilebilir mi?

Hisseli tapunun satışı için herhangi bir engel yoktur. Satış, Noter’de yapılan sözleşme ile ya da tapu sicilinde gerçekleştirilir. Ancak, burada diğer pay sahiplerinin bir önalım veya şufa hakkına sahip olduğunun bilinmesi gerekmektedir.

Miras kalan tapu işlemleri nasıl ve nereden yapılır?

Mirasçılar veya mirasçı, kendilerine miras kalmış olan evin veya arsanın tapusunu almak için öncelikle veraset ilamı çıkarmalıdır. Daha sonra, mirasçıların fotoğraflı nüfus cüzdanları ve son altı ay içinde çekilmiş 6 x 4 cm büyüklüğünde vesikalık fotoğrafları ile birlikte tapu müdürlüğüne müracaat etmeleri gerekmektedir.

finans365.com özel içerik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP