DOLAR

32,3400

-0.07%
EURO

34,8790

0.06%
ALTIN(gr)

2.392,77

-0,15%
BİST 100

%
Hisseli tapuda yer belli midir?

Hisseli tapuda yer belli midir?

ABONE OL
5 Mart 2023 20:47
Hisseli tapuda yer belli midir?
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Gayrimenkul satın almak ve satmak büyük bir karar gerektirir. Özellikle de hisseli tapu satışı söz konusu olduğunda, işler daha da karmaşık hale gelir. Hisseli tapu, birçok kişinin bir taşınmaz malın paydaşı olduğunu gösterir. Bu nedenle, hisseli tapunun satış işlemleri diğer tapu türlerinden farklıdır ve belirli kurallara tabidir.

Hisseli Tapunun Satışı Nasıl Yapılır?

Hisseli tapunun satışı noterde yapılan sözleşme veya tapu sicilinde yapılan işlem ile gerçekleştirilir. Pay sahipleri, paylarını satmak istedikleri takdirde noter veya tapu müdürlüğüne başvurarak satış işlemlerini başlatabilirler.

Ancak hisseli tapunun satışında, diğer pay sahiplerinin de önalım hakkı bulunmaktadır. Bu demektir ki, bir pay sahibi payını başka birisine satmak istediğinde, diğer pay sahipleri de bu payları satın alma hakkına sahiptirler. Dolayısıyla, hisseli tapunun satış işlemi, özellikle pay sahipleri arasında karşılıklı anlaşmalar yapılarak gerçekleştirilmesi daha doğru olacaktır.

Hisseli Tapuda Yer 

Hisseli tapu, bir taşınmaz malın, ev, arsa veya yazlık gibi mülklerin ortaklarını gösteren tapu türüdür. Gayrimenkul sahiplerinin adları hisseli tapuda açık bir şekilde tek tek yazılır ve gayrimenkulün kaç ortağı bulunduğu belge ile resmiyete kavuşur. Ancak hisseli tapuda belirtilmeyen detay, hangi ortağın hangi bölümün sahibi olduğudur ve bu bilgi tapuda yer almaz.

Ev Tapusu Devir İşlemleri

Ev tapusunun devir işlemleri için hazırlanması gereken belgeler bulunmaktadır. Bu evraklar hazırlandıktan sonra tapu harcı yatırılır. Ardından ALO 181 arayabilir veya tapu müdürlüklerinin e-randevu sistemlerine girerek tapu randevusu alınır. Randevu günü geldiğinde alıcı, satıcı taşınmazın bağlı bulunduğu tapu müdürlüğüne giderek tapu devrini gerçekleştirir.

finans365.com özel içerik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP