EYT’lilere akıyor maşallah! İkramiye, kıdem desteği ve avans ödemesi yapılacak! O tarihte toplu ödenecek!
  • Finans 365
  • SGK - SSK - Bağkur
  • EYT’lilere akıyor maşallah! İkramiye, kıdem desteği ve avans ödemesi yapılacak! O tarihte toplu ödenecek!

EYT’lilere akıyor maşallah! İkramiye, kıdem desteği ve avans ödemesi yapılacak! O tarihte toplu ödenecek!

ABONE OL
6 Mart 2023 10:29
EYT’lilere akıyor maşallah! İkramiye, kıdem desteği ve avans ödemesi yapılacak! O tarihte toplu ödenecek!
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yasasının yürürlüğe girmesiyle birlikte, emeklilik başvuruları için yoğun bir talep oluştu. SGK, emeklilik işlemleri geciken EYT’lilere bir kereye mahsus 6.600 TL avans ödemesi yapacak.

EYT Yasası Resmi Gazete’de Yayımlandı

EYT yasası Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kararın ardından milyonlar EYT emeklilik başvurusu için SGK’ya koştu. Bazıları ise e-Devlet’ten başvurusunu yaptı.

Emeklilik İşlemleri Gecikenlere Avans Ödemesi

Yönetmeliğe göre, aylığın 90 gün içinde ödenememesi koşulu bulunurken, bayram ikramiyesi ile birlikte 6.600 TL avans ödemesi yapılabilir. Bu uygulama, emeklilik işlemleri geciken EYT’lileri rahatlatacak.

EYT Şartlarını Yerine Getirmeyenler de Başvurabilecek

EYT şartlarını yerine getirmeyenler, koşulları tamamladıkları tarihten itibaren emeklilik başvurusu yapabilecekler. Ancak, bu durumda avans ödemesi yapılmayacak.

Memurlara Çift Maaş Şoku

Emekli olup çalışmaya devam edenler, çalıştıkları kuruma bildirim yaparak çalışmaya devam edecekler. SGK ve Bağ-Kur’lu olanlar, hem çalıştıkları kurumdan hem de emekli maaşlarını aynı anda alabilecekler. Çalışanın emekli aylığı da talebini izleyen ayın başından (1 Nisan) geçerli olacak. Ancak, memurlar çalışmaya devam etmeleri durumunda emekli maaşı alamayacaklar.

Kıdem Desteği

EYT’li olup da prim ve süre şartını tamamlamamış olanlar, koşulları yerine getirdikleri tarih itibariyle emeklilik dilekçesi verebilecekler. İşverene kıdem tazminatı desteğinin ayrıntıları da bu hafta netleşecek. Kıdem desteğinde 6 ay ödemesiz, 3 yıl vadeli seçeneği ön plana çıkıyor.

Maaşlar Topluca Verilecek

TV100’de yer alan habere göre, Mart ayında emeklilik başvurusunda bulunacak kişi sayısının 1.8-2 milyon arasında olması bekleniyor. Emeklilik başvuruları, sigortalıların çalıştıkları illerde sonuçlandırılıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP