DOLAR

32,3400

-0.07%
EURO

34,8790

0.06%
ALTIN(gr)

2.392,77

-0,15%
BİST 100

%
65 yaş üstü tapu vekalet verebilir mi?

65 yaş üstü tapu vekalet verebilir mi?

ABONE OL
6 Mart 2023 20:28
65 yaş üstü tapu vekalet verebilir mi?
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Tapu işlemleri, gayrimenkul alım ve satım işlemlerinin hukuki boyutta yerine getirilmesi için yapılan işlemlerdir. Bu işlemlerin gerçekleştirilmesi sırasında belli başlı kurallar bulunmaktadır. Özellikle 65 yaş üstü vatandaşların bu işlemleri gerçekleştirmek için dikkat etmeleri gereken bazı hususlar bulunmaktadır. Bu yazımızda, 65 yaş üstü vatandaşların tapu işlemleri sırasında nelere dikkat etmeleri gerektiği konusunu ele alacağız.

65 Yaş Üstü Tapu Satışı Nasıl Yapılır?

65 yaş üstü vatandaşların tapu satışı gerçekleştirmek istemeleri durumunda, sağlık raporu almaları gerekmektedir. Tapu Sicili Tüzüğü’nün 19. maddesine göre, tapu müdürlüğü yetkilisi, 65 yaş üzerindekilere davranışlarından dolayı şüpheye düşerse sağlık raporu talep edebilir. Bu nedenle, tapu işlemlerini gerçekleştirmek isteyen 65 yaş üzeri kişilerin akli dengelerinin yerinde olduğuna dair belge almaları gerekebilir.

65 Yaş Üstü Tapu Vekalet Verebilir Mi?

65 yaş üstü kişiler, hukuki işlemleri yerine getirmeleri için ilgili dairelerden (noter ve tapu işlemleri gibi) sağlık raporu almak zorundadırlar. Bu raporlar, tam teşekküllü bir devlet ya da özel fark etmeksizin hastanelerden alınabilmektedir. Ancak, bu yaş grubundaki vatandaşlar, tapu işlemlerini kendileri yerine başka birine yaptırmak istemeleri durumunda vekalet verebilirler.

Ev Satarken Tapuya Kim Başvurur?

Ev satarken, tapu işlemleri için Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Tapu Randevu Sistemi üzerinden randevu alınabilir. Aynı zamanda, Alo 181 numaralı hattı arayarak da randevu oluşturulabilir. Bu işlemlere ek olarak, tapu dairelerine gelip orada bulunan numaratörlerden sıra alarak işlem sırasını beklemek de mümkündür. Ancak, bu yöntem daha uzun sürdüğü için randevu alınması tavsiye edilmektedir.

finans365.com özel içerik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP