DOLAR

32,3400

-0.07%
EURO

34,8790

0.06%
ALTIN(gr)

2.392,77

-0,15%
BİST 100

%
Miras kalan tapu işlemleri nasıl yapılır?

Miras kalan tapu işlemleri nasıl yapılır?

ABONE OL
6 Mart 2023 20:33
Miras kalan tapu işlemleri nasıl yapılır?
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Miras kalan bir ev, arsa ya da dükkana dair tapu işlemleri, özellikle de veraset ilamı çıkartma gibi adımlar, birçok kişi için oldukça karmaşık ve zaman alıcı olabilir. Ancak, miras kalan tapu işlemlerini doğru bir şekilde yürütmek son derece önemlidir çünkü tapu işlemlerinin hukuki bir geçerliliği vardır.

Tapuda miras sorgulama işlemleri nasıl yapılır?

Tapuda miras sorgulama işlemleri, son yıllarda tapu kadastro Genel Müdürlüğünün web tapu uygulaması ile çok daha kolay hale gelmiştir. Bu sayede, üstünüze kayıtlı olan miras kalan taşınmazları, tapu müdürlüklerine gitmeden ve online olarak sorgulayabilirsiniz. Tapu kadastro genel müdürlüğüne ait olan http://webtapu.tkgm.gov.tr/ adresine girerek weptapu uygulamasını kullanabilirsiniz.

Miras kalan tapu işlemleri nasıl yapılır?

Mirasçılar veya mirasçı, kendilerine miras kalmış olan evin veya arsanın tapusunu almak adına başta veraset ilamı çıkartmalılardır. Daha sonra da mirasçıların fotoğraflı nüfus cüzdanları, mirasçının son altı ay içinde çekilmiş 6 x 4 cm büyüklüğünde vesikalık fotoğrafı tapu müdürlüğüne ibraz edilmelidir. Eğer miras kalan taşınmaz malın niteliği bina ise, deprem sigortası tüm belgeler ile birlikte tapu müdürlüğüne müracaat etmek gerekmektedir.

TAKBİS ne demek?

Türkiye genelinde Tapu ve Kadastro kayıtlarındaki mülkiyet verilerinin elektronik ortama aktarılması ile işlemlerin daha kolay bir şekilde elektronik ortamdan yürütülmesi, takip ve kontrolünün de etkin ve hızlı bir şekilde yapılması amacıyla oluşturulmuş e-devlet projesine Takbis denilmektedir. Bu proje,2002 yılında pilot çalışma ile başlamış 2012 yılında tüm ülke genelindeki tapu müdürlükleri sistemin içine alınmıştır. Günümüzde 973 tapu müdürlüğü 1 yurtdışı temsilciliği (Berlin) TAKBİS sistemi üzerinden hizmet vermeye devam etmektedir.

Hisseli tapu noter satışı olur mu?

Hisseli tapunun satışının yapılmasında herhangi bir engel bulunmaz.

finans365.com özel içerik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP