DOLAR

32,3400

-0.07%
EURO

34,8790

0.06%
ALTIN(gr)

2.392,77

-0,15%
BİST 100

%
Tapu iptali kaç sene sürer?

Tapu iptali kaç sene sürer?

ABONE OL
6 Mart 2023 20:42
Tapu iptali kaç sene sürer?
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Tapu iptaline dair bilinmesi gereken birçok husus bulunmaktadır. Tapu iptali davası açacak kişiler, bu davanın nasıl bir dava olduğunu, şartlarının neler olduğunu ve süresinin ne kadar olduğunu öğrenmek istemektedirler. Bu makalede tapu iptal davası hakkında tüm bu soruların cevaplarını bulabilirsiniz.

Tapu İptali Davası Nedir Ve Nasıl Açılır?

Tapu iptali davası, taşınmazın tapu kaydının iptal edilmesi için açılan bir davayı ifade eder. Bu dava, taşınmazın yanlış veya hileli yollarla kaydedilmiş olduğu durumlarda açılabilir. Tapu iptali davası açmak için öncelikle taşınmazın bulunduğu bölgenin asliye hukuk mahkemesine müracaat edilir. Davacı, mahkemeye tapu iptal davası dilekçesi ile başvurur. Dilekçede incelenmesi gereken kanıtlar açık bir şekilde ifade edilmelidir. İptal davası açıldıktan sonra, süreç içinde bilirkişi raporları ve tanık ifadelerine başvurulur. Dava sürecinde kanıtların gerçek olması ve mülkiyet hakkı sahibinin gerekçelerini kanıtlaması istenir.

Tapu İptali Davası Süresi Ne Kadar?

Tapu iptali davası, belirli bir süre içinde açılmalıdır. Davanın zamanaşımına uğraması halinde tarafların dava açma gibi bir hakları yoktur. Tapu iptali davasının açılması için genel süre, 10 yıl olarak belirlenmiştir. Belirli hallerde bu süre daha uzundur. Kadastrodan kaynaklı tapu iptal davalarının süresi 10 yıldır. Miras hukukundan doğan orman kanunu ve kıyı kanunu kaynaklı, yolsuz tescile dayalı tapu iptali davaları için zamanaşımı kavramı yoktur.

Ev Tapusu Nasıl Devredilir?

Ev tapusu devri için öncelikle gerekli evraklar hazırlanarak tapu harcı yatırılmalıdır. Ardından, ALO 181 aranıp veya tapu müdürlüklerinin e-randevu sistemlerine giriş yapılarak tapu randevusu alınmalıdır. Randevu gününde alıcı ve satıcı kişiler, taşınmazın bağlı olduğu tapu müdürlüğüne giderek tapu devri yapabilirler.

finans365.com özel içerik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP