DOLAR

32,3400

-0.07%
EURO

34,8790

0.06%
ALTIN(gr)

2.392,77

-0,15%
BİST 100

%
Kiracı son ay kira öder mi?

Kiracı son ay kira öder mi?

ABONE OL
6 Mart 2023 20:48
Kiracı son ay kira öder mi?
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Kiracı tahliyesi, kiracının kiraladığı konuttan hukuki yollarla çıkarılmasıdır. Bu işlem, kiralayan ve kiracının haklarını koruyan yasalara uygun olarak gerçekleştirilmelidir. Kiracıların tahliye edilmesi sürecinde çeşitli yollar mevcuttur. Tahliye taahhütnamesi, kiracı tahliyesi davası ve tahliye talepli icra takibi gibi yollar, kiralayanların kiracılarını çıkarmaları için kullanabilecekleri yollardır.

Tahliye taahhütnamesi, kiracının konuttan taşınma tarihini belirten ve imzalayan tarafların hukuki yükümlülüklerini belirleyen bir belgedir. Kiracının taşınma tarihine kadar kira bedelini ödemesi ve konutu hasarsız bir şekilde teslim etmesi gerekmektedir. Kiracı tahliyesi davası, kiracının sözleşmeye aykırı davranması veya kiralayanın konutu kendisi kullanmak istemesi durumunda açılabilen bir davada kullanılan bir yöntemdir. Tahliye talepli icra takibi ise kiralayanın, kira borcunu tahsil etmek için başvurduğu bir yasal yoldur.

Kiracı Son Ay Kira Ödemeleri Hakkında

Kiracının son ay kira ödemesi, kira sözleşmesinde belirtilen hükümlere göre belirlenir. Eğer sözleşmede “erken çıkarsa tazminat öder” gibi bir madde yer alıyorsa, kiracı oturmadığı ayların kiralarını ödemek durumundadır. Aksi takdirde, kiralayan kiracıdan tazminat talep edebilir.

Kiracı Kaç Kez Kira Ödemediğinde Tahliye Edilebilir?

Kiracının kaç kez kira ödemediği durumda tahliye edilebileceği sorusu, sıkça karşılaşılan bir durumdur. Türk Borçlar Kanunu’nun 352/2. Maddesi uyarınca, aynı kira dönemi içinde iki defa haklı ihtar gönderilerek, kira ödemeyen kiracı tahliye davası ile karşı karşıya kalabilir. Burada kira dönemi bir yıllık kira süresi olarak kabul edilmektedir.

Kiracıların Kiradan Düşebileceği Masraflar

Kiracılar, kiraladıkları konutta yaptıkları belirli masrafları kira bedelinden düşebilirler.

finans365.com özel içerik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP