DOLAR

32,3400

-0.07%
EURO

34,8790

0.06%
ALTIN(gr)

2.392,77

-0,15%
BİST 100

%
Memur ve emekliler her şey sil baştan! 2023 Temmuz zammı sonra maaşlar mest edecek!
  • Finans 365
  • Gündem
  • Memur ve emekliler her şey sil baştan! 2023 Temmuz zammı sonra maaşlar mest edecek!

Memur ve emekliler her şey sil baştan! 2023 Temmuz zammı sonra maaşlar mest edecek!

ABONE OL
7 Mart 2023 09:39
Memur ve emekliler her şey sil baştan! 2023 Temmuz zammı sonra maaşlar mest edecek!
1

BEĞENDİM

ABONE OL

2023 Temmuz zammı sonra maaşlar mest edecek! Memur ve emekliler her şey sil baştan! Memur ve emekli 2023 Temmuz ayı maaş zamları hakkında bilgilendirme yazımız ile karşınızdayız. Bu yazımızda, memur ve emekli maaşlarındaki son değişiklikleri sizler için derledik. Bilindiği üzere, Türkiye’de her yıl düzenli olarak Temmuz ve Ocak aylarında maaşlara zam yapılmaktadır. Bu yıl da Temmuz ayı itibariyle memur ve emekli maaşlarına zam yapılması bekleniyor. Daha sonra yılbaşına yapılan zamla birlikte asgari ücret enflasyondan etkilenmeyecek kadar yükselmiş oldu. Aynı durum emekliler içinde geçerli. Yaz ayında gelen promosyonlarla birlikte emekliler borçlarını ödeyebildi. Yeni zamla birlikte durumları çok daha iyi geldi. Emekli olanlar ve yeni emekli olacaklar artık alacakları maaşı çok rahat bir şekilde hesaplayabiliyorlar. Bu konuda öncelikle yapılan zamların miktarları ve emeklinin hangi kurumdan emekli olduğu etkili olmaktadır. Yapılan hesaplamalar ile emekliler alacakları maaşı öğrenmiş olmaktadır.

Memur maaşlarına gelecek olan zam oranı, 2023 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu’nda belirlenecek. Ancak, geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da memur maaşlarına enflasyon oranında zam yapılması bekleniyor. Yani, enflasyon oranının üzerinde bir zam yapılmayacak. Ayrıca, memur maaşlarına yapılan zam oranı, kademeli olarak artan bir şekilde belirlenecektir. Bu da, yüksek maaş alan memurların, düşük maaş alanlara göre daha az zam alacakları anlamına gelmektedir.

Emekli maaşlarına gelecek olan zam oranı ise, SSK ve Bağ-Kur emeklileri için yüzde 6,5, memur emeklileri için ise yüzde 5,5 olarak belirlenmiştir. Bu oranlar, 2023 yılı için geçerli olacak. Emekli maaşlarına yapılan bu zam oranları, enflasyon oranının üzerinde belirlenmiştir.

Ayrıca, emekli maaşlarına yapılan zam oranları, emeklilerin aldıkları maaşın brüt tutarına göre belirlenmektedir. Yani, daha yüksek maaş alan emekliler, daha fazla zam alacaklardır. Bu durum, emeklilerin maaşlarının adil bir şekilde artırılması amacıyla yapılmaktadır.

Memur Mutlu Oldu

Asgari ücretlilere ve emeklilere yapılacak olan zamlardan sonra gözler memur maaşlarına çevrildi. En düşük memur maaşının 10.000 TL’nin üzerine çıkarılması gerektiği yapılan konuşmalar arasındaydı. Hükümette memur içinde en doğru zammı yapacaklarını bildiriyordu. Sonunda memur maaşları içinde refah bandı da eklenerek yüzde 30 civarında bir zam yapılması planlandı. Böylece memurların maaşları da yükseltildi. En düşük memur maaşının 10.000 TL’nin üzerine çıkarılması ile memur maaşları da dengelenmiş oldu.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (8)
  • Pala

    Bı doymadiniz gitti.1 ver2,2 ver 4,istiyor,Allah doyursun şu doymazlari..

    • Ahmet

      Yazıklar olsun be ne insanlarımız varmış. Yok bilmem emekli etmezse oy yok bilmem ney ayıp lan ayıp ülke ne hale gelmiş sen kendi çıkarın peşinde koşuyorsun bekle sabret olursun git chpkk ye ver ozaman oyunu da gör bakalım ülke.ne hale geliyor yazık yazık üzülüyorum acıyorum size.

  • Ersan

    Ben dende size oy yok artık yettiniz

  • Yildi

    4 a ssk adam deyil insan deyil aylık tutar 3040 tl 5500 tl ye tamamladın en çok çalışan kesim en çok sorumlu olan işçi en az tatil haftada 1 gün tatil yapan işçi kesimi en çok yorulan en çok sıkkındı yaşayan en çok sifren yaşayan sosyal faliyeti az olan en az maaş allan yine işçi emekli oldumu en düşük yine işçi işçinin hakkı büyümü bir memur maaşına denk deyil 4 a emekli maaş 15 bin tl olması lazım eskiden en fazla maaşı işçiler alırdı secimde akp mhp oy yok atmayacam iyi ve memleket yeni refah partiye atmayı düşünüyorum bizleri düşüneni atacam oyumu

  • EMEKLİ

    Hikâyeye karnimiz yok,varsa marifet 15 Mart’ta verin ki mübarek ramazanda bizlerde hiç değilse 1-2 kg et alalım.Yojsa temmuza kadar kim öle kim kala.Sizler gibi tuli amel sahibi değiliz, hemşerim.Birakin bu seçim yem’ini bize tutmaz.Rahmetli Mesut Yılmaz işçilere yüzde 289 verdi,13 den yüzde 3 e düştü.Hstirladiniz mı?

  • Bilge

    Çok dengeli oldu nerdeyse kiraya yetecek

  • Mesut

    Oh oh ohhh ne ala demek memur mutlu oldu ha.Hayirdr bu haberi yapmk için nasıl bir teşvik aldgnzi gerçekten merak ediyorum şu an.Memur mutlu oldumu olmadı mı bunu pek yakında anlarsnz….

    • Isjsjjsdjj

      Bunlar hepsi faso fiso eskiden millet 42 yaşında emekliydi maaslari yüksekti şimdi biz gençler 60 65 yaşında emekli olucaz onuda olursak ve cerez parasi emekli maasi alicaz onu geçtim bi yerde çalışıyoruz uzun zamandır tazminat alıp çıkamıyoruz 4500 doldurup 25 yıl yaparsak alıyoz akıl var mantık var 25 yıl çalıştınız bi yerde günün doluyo emekliliğe adamsın işçinin arkasında duran yok şikenin çok ama


HIZLI YORUM YAP