DOLAR

32,3400

-0.07%
EURO

34,8790

0.06%
ALTIN(gr)

2.392,77

-0,15%
BİST 100

%
Son dakika: Belediye şirket işçilerine, taşerona ve TYP’ye kadroda kötü, geçici işçilere mest eden haber!
  • Finans 365
  • Gündem
  • Son dakika: Belediye şirket işçilerine, taşerona ve TYP’ye kadroda kötü, geçici işçilere mest eden haber!

Son dakika: Belediye şirket işçilerine, taşerona ve TYP’ye kadroda kötü, geçici işçilere mest eden haber!

ABONE OL
7 Mart 2023 12:54
Son dakika: Belediye şirket işçilerine, taşerona ve TYP’ye kadroda kötü, geçici işçilere mest eden haber!
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, son dakika açıklamasında bulunarak TYP, taşeron ve belediye şirketi işçileri için kadro düzenlemesinin meclise geleceğini açıkladı. Bu gelişmeyle birlikte, geçici işçilerin kadroya geçişi sağlanacak ve taşeron işçilerin zorunlu emeklilik şartı kaldırılacak.

Taşerondan Kadroya Geçişte Zorunlu Emeklilik Kaldırılıyor

EYT düzenlemesi ile birlikte taşeron işçilerin kadroya geçişi sağlanmıştı. Ancak, bu işçilerin zorunlu emeklilik şartını karşılama durumunda emeklilikleri zorunlu hale getiriliyordu. Bakan Bilgin’in son açıklamasına göre, bu şart kaldırılıyor ve isteğe bağlı emeklilik imkanı sağlanacak.

Bakan Bilgin, 4B statüsünde çalışan işçilerin de bu konuda talepleri olduğunu belirtti ve “Yetiştirebilirsek o mevzuya bunu da ekleyeceğiz. Zorunlu emeklilik şartını hepsinde kaldıracağız” şeklinde açıklama yaptı.

Geçici İşçiler için Kadro Düzenlemesi 7 Mart’ta Meclise Geliyor

Bakan Bilgin ayrıca, geçici işçiler için kadro düzenlemesinin 7 Mart 2023 tarihinde meclise geleceğini açıkladı. Bu düzenlemeyle birlikte, geçici işçilerin kadroya geçişi sağlanacak ve bu işçiler de tüm haklardan yararlanabilecekler.

TYP, Taşeron ve Belediye Şirketi İşçileri için Kadro Düzenlemesi Seçim Sonrasına Kaldı

Bakan Bilgin’in açıklamasına göre, TYP, diğer taşeron işçiler ve belediye şirket işçileri için kadro düzenlemesi seçimden sonraya kaldı. 10 Mart tarihinde yapılacak seçimler nedeniyle, bu işçilerin kadroya geçişi için düzenleme yapılamayacak. Ancak, seçim sonrasında düzenlemenin yapılması planlanıyor.

Kadro Düzenlemesi ile İlgili Detaylar Yarın Belli Olacak

Kadro düzenlemesi yarın meclise gelecek ve tüm detaylar belli olacak. Bu düzenlemeyle birlikte, TYP, taşeron ve belediye şirketi işçileri için kadro imkanı sağlanacak ve geçici işçilerin de kadroya geçişi sağlanacak.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP