Dolar borcu olanlar şimdi hapı yuttu! Doların 15 gün sonra geleceği rakam açıklandı!
  • Finans 365
  • Döviz
  • Dolar borcu olanlar şimdi hapı yuttu! Doların 15 gün sonra geleceği rakam açıklandı!

Dolar borcu olanlar şimdi hapı yuttu! Doların 15 gün sonra geleceği rakam açıklandı!

ABONE OL
7 Mart 2023 15:58
Dolar borcu olanlar şimdi hapı yuttu! Doların 15 gün sonra geleceği rakam açıklandı!
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Son dönemde Türk lirası karşısında önemli bir yükseliş sergileyen dolar, yatırımcılar ve vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın faiz indirimi ve Kahramanmaraş’ta yaşanan deprem felaketi gibi olaylar, dolar-TL kurunun hareketlenmesine neden oldu. Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, doların önümüzdeki 2 hafta içinde yükseleceği rakamı açıkladı. Geçer’in uyarıları, elinde dolar olan ya da dolar borcu olan vatandaşların dikkatle takip etmesi gereken önemli bilgiler içeriyor.

Dolar-TL kurunun geleceği hala belirsizliğini korurken, Geçer’in açıklamaları, doların yükseleceği noktayı belirleyen önemli bir ipucu niteliğinde. Geçer’e göre, dolarda bir kasırga dönemi başlıyor ve dolar öyle bir yükselecek ki, geleceği rakam herkesi şaşırtacak. Geçer’in açıkladığı rakam, doların ulaşacağı yeni zirve olacak. Doların bu kadar yükseleceği bir dönemde, elinde dolar olan ya da dolar borcu olan vatandaşların aldığı risklerin de artması kaçınılmaz bir sonuç.

ABD’de artan enflasyona dikkat çeken Geçer, Federal Reserve Bank’ın (FED) para birimini korumak amacıyla sert hareketler yapmaya devam edeceğini ifade ediyor. Bu durumda doların yeniden yukarı doğru bir endeks göstermeye başlayacağını belirten Geçer, dolardaki yükselişin bir süre daha devam edeceğini öngörüyor. Ancak Geçer, ABD’nin enflasyonu kontrol altına alamaması durumunda, doların daha da yükselerek 35 TL’ye kadar çıkabileceğine dikkat çekiyor. Bu nedenle Geçer, dolar borcu olan vatandaşlara borçlarını kapatmaları için kritik uyarılarda bulunuyor.

Geçer’in dolarla ilgili açıklamaları, Türkiye’de enflasyonun kontrol edilemez hale geldiği bir dönemde yapılıyor. Geçer’e göre, dolarda yeni rekorlar kısa sürede görülebilir. Bu durumda dolar borcu olan vatandaşların, borçlarını kapatmanın doğru bir adım olacağını belirten Geçer, dolar yatırımının da bu dönemlerde uygun olabileceğini söylüyor.

EDİTÖR NOTU: Haber içeriğinde yer alan hiçbir açıklama ve ifade editöre ait değildir. İlgili kişinin beyan ettiği açıklamalardır.
YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR. Haber metninden yola çıkarak yatırım yapılması durumunda olabilecek sorunlardan finans365.com sorumlu değildir.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP