DOLAR

32,2511

0.14%
EURO

35,0023

0.27%
ALTIN(gr)

2.417,88

0,36%
BİST 100

%
Bir yerin kime ait olduğunu nasıl öğrenebilirim?

Bir yerin kime ait olduğunu nasıl öğrenebilirim?

ABONE OL
9 Mart 2023 23:15
Bir yerin kime ait olduğunu nasıl öğrenebilirim?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tapu devir işlemi için öncelikle evraklar hazırlanmalı ve tapu harcı ödenmelidir. Daha sonra, ALO 181’i arayarak veya tapu müdürlüklerinin e-randevu sistemlerine girerek randevu alınabilir. Alıcı ve satıcı tapu müdürlüğüne giderek tapu devrini gerçekleştirebilirler.

Bir Yerin Kime Ait Olduğunu Nasıl Öğrenebilirim?

Bir yerin kime ait olduğunu öğrenmek için parsel ve pafta sorgulama işlemi yapılabilir. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü internet sistemi üzerinden parselin kime ait olduğu ve haritada nerede olduğu tespit edilebilir.

Tapusu olmayan evlerin alım-satımı hukuki bir dayanağa sahip olmadığından resmi bir geçerliliği yoktur. Bu nedenle, herhangi bir gayrimenkulün alım-satım işleminin gerçekleşebilmesi için tapusunun olması gereklidir.

Hisseli taşınmazlarda hissedarlar arasında yapılan satış işlemleri için tapuda ihtarname çekilmelidir. Eğer diğer ortaklar satın almak istemezse, hisse satılabilir. Ancak, bu işlemler yapılmadan bir ortak kendi hissesini satarak diğer ortakların haberinin olmaması durumunda satış iptal edilebilir.

Hisseli tapuların satışında noter veya tapu sicilinde gerçekleştirilebilir. Ancak pay sahiplerinin önalım hakları bulunduğundan, payların satışı için diğer paydaşların önce teklif hakkı vardır.

Tapu müdürlüklerinde gerçekleştirilecek işlemler için randevu almak gereklidir. Tapu işlemlerinde, satıcının vekalet belgesi alarak vekil, vasi, kayyım gibi kanuni temsilcileri aracılığıyla da işlem gerçekleştirilebilir.

finans365.com özel içerik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP