Tüm erkek çalışanlara ek ödeme jesti geldi! Sadece dilekçeyle başvuranlar alabilir! Son tarihi kaçırmayın!

Tüm erkek çalışanlara ek ödeme jesti geldi! Sadece dilekçeyle başvuranlar alabilir! Son tarihi kaçırmayın!

ABONE OL
10 Mart 2023 23:22
Tüm erkek çalışanlara ek ödeme jesti geldi! Sadece dilekçeyle başvuranlar alabilir! Son tarihi kaçırmayın!
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Son tarihi kaçırmayın! Tüm erkek çalışanlara ek ödeme jesti geldi! Sadece dilekçeyle başvuranlar alabilir! Enflasyonun giderek artmasıyla birlikte, hükümet vatandaşları rahatlatmak için çeşitli önlemler almaya devam ediyor. Bu önlemlerden biri de SGK tarafından alınacak. Erkek çalışanlar artık alamadıkları tüm ödemeleri alabilecekler. Bu, enflasyonu düşürmek için atılan önemli bir adımdır. Herkesin merakla beklediği ödeme detayları açıklandı. Ayrıca pandemi sürecinde yapılan maddi yardımların 2023 yılında da devam edeceği açıklandı. Yardımların ne kadar olacağı ve kimlerin alacağı konusunda henüz net bir açıklama yapılmadı.

Enflasyona uyarlanan maaşlar ve ek ödemelerle vatandaşların biraz olsun rahatlaması hedefleniyor. Ayrıca, çalışmayan ve herhangi bir geliri olmayan vatandaşlar için de çeşitli ödemeler yapılıyor. Birçok sektörde üretim sıkıntısı yaşanması nedeniyle işsizliğin artması söz konusu olmuştur. Dolayısıyla işsiz kalan vatandaşlara da acil devlet desteği sağlanıyor. Bu desteğin sayesinde işsiz vatandaşlar kısa süreliğine de olsa ihtiyaçlarını karşılayabilecekler.

Çalışan Tüm Erkekler Ek Ödemeye Nasıl Başvurabilir?

SGK’ya tabi olan tüm çalışan erkekler, devletin yeni desteğini almak için dilekçe vererek başvuruda bulunabilirler. Dilekçe verip durumlarını bildirdikten sonra herkes hesaplarını kontrol etmelidir. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın yaptığı açıklamaya göre artık sadece kadınlar değil, erkekler de dul maaşı alabilirler. Eşin vefatı durumunda diğer eş başvuruda bulunursa, prim sayısı hesaplanacak ve kalan eşe maaş bağlanacaktır. Bu durumda kadın ve erkekler aynı muameleyi görecektir.

Güncelleştirilen prim gün sayısı ile maaş bağlanması daha kolay hale getirildi. Eş ve kız çocuklar ömür boyu, erkek çocuklar ise 25 yaşa kadar maaş almaya hak kazanacaklardır.

Dul Maaşından Yararlanma Şartları Nelerdir?

Yeni yönetmeliğe göre, dul maaşından yararlanmak için belli şartların oluşması gerekmektedir.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP