Dolar mı alalım euro mu alalım? Sorusuna kesin yanıt İslam Memiş’ten geldi! Bunu yapan bin pişman olur!
  • Finans 365
  • Döviz
  • Dolar mı alalım euro mu alalım? Sorusuna kesin yanıt İslam Memiş’ten geldi! Bunu yapan bin pişman olur!

Dolar mı alalım euro mu alalım? Sorusuna kesin yanıt İslam Memiş’ten geldi! Bunu yapan bin pişman olur!

ABONE OL
11 Mart 2023 18:11
Dolar mı alalım euro mu alalım? Sorusuna kesin yanıt İslam Memiş’ten geldi! Bunu yapan bin pişman olur!
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Bunu yapan bin pişman olur! Dolar mı alalım euro mu alalım? Sorusuna kesin yanıt İslam Memiş’ten geldi! Finans analisti İslam Memiş, dolar ve euro arasında kalan yatırımcılar için net bir yanıt verdi. İşin uzmanı Memiş, yatırımcıların merak ettiği ”dolar mı alalım, euro mu?” sorusunun yanıtını açıkladı. Memiş, dolar kurunda herhangi bir gelişme olmadığını belirterek, serbest piyasada doların kaç liradan işlem gördüğünü paylaştı. ”Serbest piyasalarda dolar TL kuru 19.12-15 TL bant aralığında. 19.10 TL üzerinde işlem gerçekleştiren piyasa gözlemliyoruz. 19-19.30 TL’yi takip ediyoruz.” diyen Memiş, euro kurunun ise ekranlarda 20 TL, serbest piyasalarda ise 20.21-20.27 TL aralığında olduğunu ifade etti. Euro’nun yüksek bir rakamda kalmaya devam ettiğini söyleyen Memiş, euro dolar paritesinin haftaya sakin başladığını belirtti.

Memiş, akşam saatlerinde euro tarafında toparlanma gerçekleştiğini, fakat dar bant aralığında işlem görmeye devam ettiğini dile getirdi. Orta ve uzun vadeyi göz önünde bulunduran yatırımcılar için, euro dolar paritesinde 1.12 – 1.15 yükseliş yönünde öngörüde değişiklik olmadığını belirten Memiş, ”En kolay alınabilir döviz dolardır ancak uluslararası piyasalardaki değer artışının euro kadar olacağını tahmin etmiyorum. Dolar mı, euro mu diyenlere ‘euro’ diyorum.” diyerek döviz almak isteyenlerin doları bir kez daha düşünmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Bugün dolar kuru güne yükselişle başladı. Dolar/TL kuru 19,16 liradan alınıp, 19,18 liradan satılıyor. Aynı dakikalarda euro/TL kuru ise 20,35 liradan alınıp, 20,41 liradan satılıyor. Euro dolar paritesi ise 1,0640 bandında yukarı yönlü hareket ediyor.

Yatırımcılar, döviz kurlarını yakından takip ederken İslam Memiş’in tavsiyesi de euro yönünde oldu. Döviz alımı yapacak yatırımcılar, Memiş’in öngörülerini dikkate alarak yatırımlarını şekillendirebilirler.

finans365.com özel haber

EDİTÖR NOTU: Haber içeriğinde yer alan hiçbir açıklama ve ifade editöre ait değildir. İlgili kişinin beyan ettiği açıklamalardır.
YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR. Haber metninden yola çıkarak yatırım yapılması durumunda olabilecek sorunlardan finans365.com ve editör sorumlu değildir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP